Het mooiste geschenk dat je kan geven is tijd en aandacht

Tijd is schaars. En als er tijd is, waaraan besteed je die dan? Met alles wat je aandacht opeist, kan het zomaar zijn dat je tijdens de avondmaaltijd met je huisgenoten, met je gedachten heel ergens anders bent. Echte aandacht is ook schaars.

“Ik heb het druk, ik ben snel hoofdpijn en zit niet lekker in m’n vel. Als ik tijd heb kom ik graag een keer voor een massage.” Is dit een herkenbare uitspraak voor je? Ik hoor het regelmatig. Onze tijd is kostbaar, want die is beperkt … 24uur per dag. In die uren zorgen we wat af. Zorgen voor inkomen, voor relaties, kinderen, ouders, kerk of club. Als werkende moeder is mijn ervaring, dat je eigen welzijn snel als laatste op de prioriteitenlijst staat. Noodzakelijke en urgente activiteiten komen eerst… en, dat is een KRACHT.  Mensen die beschikbaar zijn en zorg geven zijn zo nodig! Maar, aan deze kracht zit ook een schaduwzijde. Op de lange termijn werkt het niet om jezelf weg te cijferen.

Geven van zorg moet in BALANS zijn, Als die balans te lang is verstoord, kan je lichaam zomaar STOP zeggen. Al die zorg die je “moet” geven, lukt dan niet meer! Om zorg te kunnen blijven geven is het nodig om OP TIJD je eigen ENERGIE aan te vullen. Goed zorgen voor jezelf is daarom ook, goed zorgen voor de mensen van wie je houdt.

De grote vraag is…HOE DOE JE DAT? In alle drukte en al het zorgen, kan je beginnen om af en toe even STIL te staan bij jezelf en te VOELEN hoe het is. Lukt dat, dan weet je zelf ook wat je nodig hebt. Maar, racen je gedachten door? Heb je geen idee wat je zou moeten voelen? Dan is het HOOG TIJD om daar serieus werk van te maken.

Geef jezelf die tijd! Kom voor een massage en combineer dat met een coachingsgesprek.

Wat nou second love!? Sinds kort organiseer ik ook workshop massage voor echtparen.

De liefde brandend houden vraagt ook tijd en aandacht. Geef jezelf en je partner een mooi cadeau om samen te werken aan je eerste liefde. Neem de tijd voor echte aandacht en liefdevolle aanraking en versterk jullie relatie. Je ontvangt een cadeaubon met een flesje olie in cadeauverpakking. Leuk voor verjaardag, moederdag of vaderdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.