5 massagetips om dichter bij jezelf te komen

Sta jij er wel eens bij stil hoeveel waardevolle informatie je lichaam je geeft? Voeten, die je letterlijk dragen. Ze geven richting: soms aarzelend, soms vastberaden. In je longen ontvang je adem om te leven. Soms stokt je adem of adem je zwaar. En met je lijf heb je lief en kan je nieuw leven voortbrengen.

Veel vrouwen, maar ook mannen, hebben een slechte relatie met hun lijf:

  • Het voldoet niet aan het schoonheidsideaal;
  • Het laat je in de steek qua gezondheid; of
  • Je hebt slechte ervaringen opgedaan die angst, weerstand en afschuw oproepen.

Deze ervaringen hebben gevolgen voor hoe je je gedraagt. Leren luisteren naar wat je lichaam je zegt, is een wijsheid die God aan je ter beschikking stelt. Aandacht en liefdevolle aanraking door massage kunnen je daarbij helpen. Ik geef je vijf tips, die je makkelijk kunt toepassen.

1.     Tijdens het wachten
Beweeg je handen over elkaar. Voel met je handen de warmte van je huid, de structuur van je huid en de onderliggende botten en spieren. Wees nieuwsgierig en open bij het onderzoeken. Houd je handpalmen tegen elkaar met wat druk, haal een paar keer diep adem en dank God voor je handen en vraag Hem of Hij ze zegenend wil gebruiken.

2.      Ontstressen
Is het druk in je hoofd, heb je hoofdpijn of last van stress? Maak van je handen klauwen en wrijf vanaf je voorhoofd over je hoofdhuid naar het begin van je nek. Daarna leg je je handen onder je oren om je nek, spreid je vingers en beweeg ze omhoog je achterhoofd en weer terug naar je nek. Houd je handen even om je nek en voel de ruimte en ontspanning die in je hoofd ontstaat.

3.     Masseren met geurige oliën

Doe een lekker geurende olie onder je voeten of op een andere plek waar jij het lekker vindt. Sluit je ogen en geniet van de geur op je huid. Je kan ook een drupje in je handpalm doen en een kopje maken met de hand en daaruit snuiven. Je kunt essentiële oliën toevoegen aan een basisolie, zoals olijf-, amandel of kokosolie. Zo maak je je eigen massage-blend. Voor ontspanning is lavendel heel geschikt of een mix met bv. Ylang Ylang, Wild Orange en Roman Chamomile. Ik werk zelf veel met een kant en klare blend die heet Aromatouch. Meer lezen over de oliën?

4.     Vertrouwd raken met je lichaam
Raak meer vertrouwd met het ritme van je lichaam. Dit doe je door je lichaam vast te houden, te voelen, te omarmen. Haal diep adem vanuit je buik. Bij het uitblazen laat je je lichaam ontspannen. Doe dit een paar keer achter elkaar. Realiseer je dat je leeft, je adem krijgt en een lichaam om te leven. Dank God daarvoor en laat de sensatie van die dankbaarheid je lichaam ontspannen.

5. Kusjes en knuffels
Zit je met je partner of kinderen even lekker rustig op de bank? Kruip dan dicht tegen elkaar aan. Ervaar het gevoel van dat andere lijf, zo heel dichtbij. Geef kusjes en knuffel elkaar zonder woorden. Verken met je handen de contouren van het lichaam van de ander en wrijf een paar keer over zijn of haar schouders. Het kan ook heel fijn zijn om handen en voeten lekker vast te houden en zachtjes te masseren. Zie het wonder van het bestaan van de ander, voel de liefde voor die ander en dank God dat Hij deze persoon aan je heeft gegeven.

Meer weten?

Masseren is niet zozeer een techniek, maar een liefdevol ‘in contact zijn’ met de ander en je eigenlichaam. Smaakt het naar meer? Natuurlijk kun je een massage boeken bij het centrum en een heerlijke ontspannen massage ontvangen. Ook kan je een massage sponsoren, voor iemand anders. Iemand die het minder heeft en ook die ontspanning kan gebruiken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.