Zomers genieten: kies jij voor het leven?

dat je met elke ademhaling leven inademt

Heerlijk het is zomer!
of pfff… wat is het warm!
Je ligt in je hangmat in de tuin in de zon, je voelt je gelukkig en ontspannen…
een andere keer je ligt in je hangmat in de zon, maar je ligt te piekeren.
Je merkt de warmte van de zon niet en je bent gespannen en naar binnen gekeerd. Eenzelfde handeling voelt de ene keer anders dan de andere keer! Hoe kan dat? 

Als ik me goed voel, positief, krachtig, blij, dan reageer ik anders op andere mensen en situaties, daarmee heb ik invloed op de dynamiek van de ontmoeting en van het gesprek. Als ik gespannen, moe, bang of boos ben, dan is de kans dat die actie/reactie negatief uitpakt en mijn werkelijkheid nog grauwer kleurt.

Hoe je denkt, je gedachten bepalen hoe je de werkelijkheid ervaart.

Je vraagt je misschien af … ‘Kan ik dan kiezen hoe te reageren?’  en … Ja,dat kan! Omstandigheden hebben we niet altijd in de hand, maar we kunnen ons wel oefenen in hoe om te gaan met datgene wat op ons pad komt.

Is dat makkelijk? Nee, niet per se… maar de schoonheid van ons leven is, dat we geschapen zijn met hersenen, gevoel en emoties en een eigen wil. We hebben een keuze!
 
Wat kies jij? Leven? Hoe doe je dat?
Ik wil graag een gebed aan je meegeven, waarin je God vraagt om meer te kunnen genieten van je leven:
 
 
Dank u oorsprong van alle leven, voor mijn leven.
Ik ontvang dat leven vandaag in dankbaarheid.
Help mij met uw Geest dit leven vandaag ten volle aan te pakken en uit te leven.
Amen!

Als je dit bid, sta dan eens stil bij je leven. Verwonder en realiseer je, dat je met elke ademhaling leven inademt. De eerste mens kreeg de levensadem ingeblazen door God. Jij hebt leven gekregen, doordat je ouders het leven met elkaar deelden! Hoe gebroken het misschien ook was. Toch leven!

en dat leven, elk leven, is een cadeau … iets om met dankbaarheid te ontvangen en zorgvuldig mee om te gaan! Bij jezelf en de ander…

Wil je je krachtiger te weer stellen tegen die sombere gedachten, die je boos, bang, angstig, schuldig of beschaamd laten voelen? Verlang je ernaar een leven vol van liefde en kracht te leven? Dat kan. Je kunt leren omgaan met gedachten, kiezen voor het leven, leren voelen en leren je op die manier te verhouden tot de wereld om je heen en tot God. God als oorsprong, bron van leven en liefde, helpt je graag. Jezus zegt zelf ‘Ik ben gekomen om leven te geven in overvloed’. Wil je weten hoe?

Bid het gebed en … ga op ontdekkingstocht
elke dag is een kans
deze zomer is een kans
een kans om te leren genieten…

Nu jij. Hoe doe jij dat genieten? Vertel in een reactie over jouw “genietmoment”, misschien wel ondanks moeilijke omstandigheden! Delen inspireert anderen en versterkt de keuze van jezelf.

Ik kijk uit naar jullie reacties 🙂

Tjitske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.