Waarom gebruikt het CSC Essentiële Oliën? En is het ook wat voor jou!?

Je bent net als ik nieuwsgierig naar Essentiële Olie?  Wat het doet en hoe je het gebruikt? Zo ben ik ook begonnen. Ruim een jaar geleden gebruikte ik voor het eerst Essentiële Olie in het CSC. Ik kocht wat flesjes in de winkel en haalde informatie over de werking van het internet. Het klonk goed … vermoeidheid verdwijnt, tot rust komen, verdriet verwerken, maar klanten die het probeerden zeiden: “Het doet niet wat bij mij”, dus ik gebruikte de oliën niet vaak meer.

Toen legde Yvonne met mij contact over Doterra. Mijn eerste gedachte was: “Dat ziet er goed uit… maar werkt het ook?”

Wijzer geworden, liet ik Yvonne de oliën uitleggen en ze gaf me een paar proefjes. Kleine 2ml. flesjes, waarvoor ik niet hoefde te betalen. Het rook heerlijk en voorzichtig ging ik de oliën gebruiken: pepermunt,  sinaasappel en lavendel.

Wat moest ik ermee? Wat kon ik ermee? Ze gaf aanwijzingen:

  • 1 druppel per keer gebruiken! Meer is niet nodig.
  • je kunt de druppel in je handpalm doen, je handen over elkaar wrijven, een kommetje maken van je handen en de geur 3-5 keer inademen
  • de lavendel kon ik op mijn duim druppelen en dan tegen m’n gehemelte wrijven, het verlicht bij tijdelijke luchtwegklachten.
  • pepermunt kan op je slaap aanbrengen op je slapen. Lekker fris en energiegevend
  • of in een glas water doen en je mond mee spoelen voor een frisse smaak en geur

Wow wat een mogelijkheden! Ik ging ermee aan de slag en merkte, het werkt! Ik kocht mijn eerste pakket, de “family essential kit“, zodat ik ze thuis verder kon proberen. 5 maanden later, kan ik  ze inmiddels niet meer wegdenken en gebruik ik bijna altijd de olie! Bv. de spijsverteringsmix met o.a. pepermunt, venkel en gember. Een druppel ‘digest zen’ op de huid van je buik helpt als je af en toe je spijsvertering opspeelt. En. Je kunt het ook met water innemen! Dat is echt uniek! De essentiële oliën, die je in winkel koopt die mag je niet innemen, daar vindt je vaak een waarschuwend rood kruis op! (Hoe dat kan, vertel ik in de basis workshop) De oliën van doterra zijn gezond en natuurlijk. Ideaal voor mij, ik gebruik liever geen chemische producten als het anders kan!

 

Massage met Essentiële olie

Ook in de massagepraktijk voeg ik de aromatouch mix toe aan de geurloze natuurlijke olie die ik gewoonlijk gebruik. De geur is heerlijk en in de werking ondersteunt het de werking van de massage geweldig:

  • Het helpt te ontspannen,
  • versterkt het immuunsysteem
  • het verlicht en verzacht 
  • helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

De naam ‘Doterra‘ is latijn en staat voor ‘Gift van de aarde’, een cadeau aan ons om te gebruiken voor een gezonde leven. En in de paar maanden waarin ik er nu mee aan de slag ben, merk ik dat ze je op weg helpen om dit cadeau goed te leren gebruiken en toe te passen. Dat helpt ook!

 

Genezende oliën van de Bijbel


en dan… last but not least,  Is er nog de Bijbelse referentie. Bij de oliën zijn allerlei geuren waarvan ik de naam ook terugvindt in de bijbel. Wierook, Mirre, Cederhout en Cassia, bijvoorbeeld.

Lezend in de bijbel met de bril van geur en zintuigen ontdek ik nieuwe inzichten en vergezichten. En, toen mijn man van een internationale christelijke conferentie bij een gastgezin kwam wat ook hun gezondheids-zelf-zorg met oliën deed en ik via deze pastors het boek ‘Healing oils of the Bible’ kreeg, was de keuze snel gemaakt…

Ken je deze tekst uit het Nieuwe Testament: “God zij dank,die door ons de geur van Zijn kennis op iedere plaats openbaar maakt. Want wij zijn voor God een aangename geur van Christus”.  2 Korintiërs 2:14-15

In het CSC wil ik graag deze levensgeur verspreiden en dat kan o.a. door de ‘gift van de aarde’ te leren gebruiken voor een gezond lichaam, gezonde emoties en geestelijk welzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.