Dankzij mijn grenzen, heb ik ruimte

Er is een grens aan werk, daarom is er ruimte voor vrije tijd
Er is een grens aan de vakantie, daarom is er tijd om te leren en te werken
Er is een grens aan de ander, daarom is er ruimte voor jou (en andersom…)
Er is een grens aan geven, daarom kun je ontvangen
Er is een grens aan je huis, daarbinnen is ruimte om te leven of te slapen.
Er is een grens aan je lichaam, je huid omsluit de fysieke ruimte die je inneemt

Ruimte heb je nodig om aanwezig te zijn, ieder van ons heeft z’n eigen grens… dat voel je het best als iets of iemand meer ruimte inneemt dan voor jou goed is, dan gaat het knellen.

Knellen is een teken dat je tekort hebt aan ruimte en nodigt je uit om een stap terug te doen. Stilte, meditatie, massage, aandacht, liefde, oliën… het zijn allemaal hulpmiddelen die je helpen om:

  • je ruimte te vinden of te onderzoeken wat je nodig hebt.
  • de gedeelde ruimte met andere mensen je grenzen makkelijker aangeven. En,
  • het creëert ruimte om je op God te richten.

Ruimte innemen want: “Wat baat het de mens als hij heel de wereld wint, maar schade lijdt aan zijn ziel.” prachtige woorden van Jezus uit Marcus 8:36. Doorhollen, doorgaan ook als dat over je grens gaat kost je wat. Kost je je rust, gezondheid, relaties en misschien wel je leven… kom jij ruimte innemen voor jezelf?

Op zoek naar fysieke ruimte!
Een ander soort ruimte: Toen Lieneke en ik in oktober 2014 met de eigenaren van Villa Elim spraken, waren we welkom en mochten we starten. Maar, direct werd duidelijk, dat ‘Villa Elim’  als wij gingen groeien niet meer plek zou kunnen bieden. Nu is het zover…het knelt … en dus ben ik actief op zoek naar een plek voor massages en workshops. We zijn dankbaar dat we gegroeid zijn, en het is een spannende fase van uitstappen en loslaten van wat is.

Ruimte maken: de ervaring van Gea
Gea komt al maandenlang regelmatig voor een massage en beschrijft wat dit met haar doet:

De serie massages die ik van jou heb mogen ontvangen, maken het voor mij mogelijk om een reis af te leggen in contact met mijn lichaam. Emoties en gevoelens dienen zich aan, soms is er spanning, dan weer heerlijke ontspanning, soms zelfs kramp en ik heb geleerd alles mag er zijn. Mijn lichaam durft te voelen het contact van liefdevolle handen, die aanraken met respect en aandacht. Soms vindt mijn lijf dat moeilijk, maar soms ook zijn er momenten van diepe ontspanning en genieten van al die liefdevolle aanrakingen.

Jouw masserende handen, hebben mijn handen zacht gemaakt. Hebben bewerkt dat ik er weer mee kan voelen en contact mee durf te maken met anderen. Ik ben bijzonder dankbaar voor alles wat ik in de massages heb mogen ontvangen tot nu toe en ik zie ernaar uit wat er nog meer gaat gebeuren.

 

Hoe doe jij dat? Ruimte maken?

Weet je dat? of ben je dat nog aan het uitzoeken?

Schrijf hieronder jouw manier om ruimte te maken, of stel je vraag!

In de agenda lees je over verschillende mogelijkheden om ruimte te maken.

Hartelijk welkom en graag tot ziens!
Tjitske Volkerink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.