Onderhoudsbeurt voor je lichaam

Dat een massage heerlijk rustgevend is, dat weten we allemaal. Maar wist je dat het veel meer doet? Tijdens een massage worden er namelijk allerlei processen geactiveerd in je lichaam. En deze hebben een positieve invloed op je lichaam en geest.

Effecten van massage

Een massage heeft verschillende positieve effecten op je lichaam. Je maakt bijvoorbeeld het stofje oxytocine aan. Ook wel bekend als het “gelukshormoon” of “knuffelhormoon”. En ook het stofje endorfine neemt toe – dit heeft een pijnstillend effect. Het is zelfs zo dat tijdens een massage het lichaam de afgifte van hormonen die zorgen voor stress verminderen én er stofjes worden aangemaakt die ontstekingsremmend zijn. Hoe bijzonder is dat. Door een ‘simpele’ aanraking breng je het lichaam tot rust, zodat het kan herstellen.

 

Onderzoek naar effect van herhaling

In 2012 verscheen het onderzoek The Journal of Alternative and Complementary Medicine. In dit onderzoek is onderzocht wat het effect is van herhaalde massages. Een groep van 45 personen werd onderverdeeld in vier groepen die ieder 1 of 2 keer per week een Zweedse massage of lichte aanraking kregen. De uitkomsten waren verrassend. De groep die 1 keer per week een massage ontving, daar zagen de wetenschappers een diepgaand effect op het immuunsysteem. Bij de groep die 2 keer per week werd gemasseerd, was het stresshormoon sterk afgenomen en het “gelukshormoon” sterk toegenomen.

 

Nog meer voordelen

Naast de bovenstaande effecten op je lichaam en geest heeft een massage nog meer voordelen in het dagelijks leven. Zo vermindert het:

  • Pijn
  • Agressie
  • Depressie
  • Stress

En heeft het een positief invloed op:

  • Je immuunsysteem
  • Je slaap
  • Je aandacht voor de mensen om je heen
  • Je eetpatroon
  • Je levensvreugde

En dit is nog maar een kleine greep met wat het allemaal met je kan doen. Een massage is geen luxe, maar een onderhoudsbeurt voor je lichaam, waar je als gebruiker goed voor wilt zorgen. En dat hoeft zeker niet iedere week. Iedere keer als je ervoor kiest is het goed voor jouw ontspanning en herstel van lichaam, ziel en geest.

 

Voor jezelf of voor de ander…

Als je dit zo leest, dan kan het heel goed zijn dat dit echt iets voor jou is. Of dat je misschien iemand kent die hier veel behoefte aan zou hebben. Een (kleine) investering in jezelf of voor een ander kan zoveel betekenen. Kijk eens naar onze 4- of geef een financiële bijdrage voor een Uitgestelde massage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.