Prachtige (kerst) geschenken uit de natuur

(kerst) geschenken uit de natuur? Wist je dat Jezus die kreeg?

Rondom kerst denken we aan het verhaal van de geboorte van het kindje Jezus. Jezus kreeg bezoek van de wijzen uit het oosten. Deze wijzen namen dure geschenken mee voor het Koningskind: goud, wierook en mirre.

Wist je dat deze geschenken belangrijk waren voor het welzijn van het Koningskind? En dat we ook vandaag nog gebruik mogen maken van deze geschenken?

Wierook & Mirre voor hygiëne

Als vrouwen bevielen in de tijd van de Bijbel was er een grote kans op infecties. Het aantal baby’s dat stierf was hoog. De hygiëne die wij nu kennen, was er in die tijd niet. Wat gebruikten de rijke vrouwen daarom: wierook en mirre. Rechtstreeks uit de natuur, harsen die beschermend werkten zowel voor de moeder als het kindje in die eerste kwetsbare tijd. Een prachtig kraamcadeau dus om te geven.

De drie wijzen wisten heel goed dat ze met een Koningskind te maken hadden. Vroeger werden deze cadeaus namelijk gegeven als er een nieuwe koning was geboren. Goud als een kostbaar metaal, Wierook als parfum of wierook en mirre als een zalvende olie.

Wierook (Frankincense)

Vroeger was het zo dat Wierook werd gebruikt in het priesterschap. Om Jezus deze zalfolie te geven, was dus ook een erkenning van het priesterschap wat voor Hem lag. Wierook werd veel gebruikt door priesters in de tempel. En heeft dus een prachtige spirituele betekenis om dichtbij de aanwezig van God te komen. Het mooie is dat we tegenwoordig kunnen onderzoeken wat de emotionele en lichamelijke werking is van wierook. Wierook is een heel veelzijdige olie. En kan onder andere goed gebruikt worden om het immuunsysteem te versterken. Wat na een bevalling natuurlijk hard nodig is. Ook brengt de wierook emotioneel evenwicht voor de vrouw en het kindje.

Mirre

Mirre zien we geregeld terug in de Bijbel. Koningin Esther baden bijvoorbeeld in een bad van Mirre. Mirre werd veel gebruikt voor de schoonheid van de vrouw. Het helpt bijvoorbeeld bij het verminderen van rimpels. Maar het heeft ontsmettende eigenschappen en heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Mirre heeft een positief effect op de huid van de moeder. En Mirre heeft ook een versterkende werking op de band tussen het kindje en de moeder. Dat de wijzen zowel wierook is mirre meenamen is bijzonder. Deze oliën kunnen namelijk heel goed samen gebruikt worden. Door mirre te combineren met wierook, krijgt de wierook meer kracht.

Geschenken uit de natuur

Als we nu lezen over deze prachtige oliën. Oliën aan ons gegeven. Uit de natuur. Sta daar dan eens bij stil…. God schiep eerst de aarde. De planten en bloemen. Daarna schiep Hij de mens. God wist exact wat wij nodig hebben in de natuur om gezond te kunnen leven, zowel lichamelijk en geestelijk. Er zit zoveel geneeskracht in de natuur.

Soms vraag ik me dan af…waarom zijn er zo weinig christen die hier gebruik van maken? Waarom grijpen wij naar chemische middelen, die vaak helemaal niet goed voor ons zijn? Terwijl God zoveel gegeven heeft in Zijn natuur… en wij Hem daarmee ook kunnen eren.

Geschenken uit de natuur

Bekijk in de webshop dit boek, waarin je meer kan lezen over de Geschenken uit de tuin van God? 

Healing is when you are made whole and well, restored to the perfection that God originally intended for us as his creations.”  David Stewart Ph.D.


Tjitske Volkerink heeft een missie. Om mensen te helpen om van overleven naar Leven te gaan.

Dat doet ze door haar holistische aanpak van lichaam, ziel en geest.

Daarom biedt ze massages, meditatie en essentiële olie aan. Hiermee geeft ze jou en iedereen die dat nodig heeft tools om in je eigen leven meer rust te vinden en zo van overleven naar Leven te gaan.