Ik wil leven vanuit Zijn rust en gezondheid

Begin januari kwam ik terecht bij het Christelijk Spiritueel Centrum. Al langere tijd was ik bezig met gezondheid en leven vanuit rust en genade. Maar ik miste mensen om mij heen die ditzelfde verlangen hadden vanuit christelijke basis. Vaak kom je meditatie tegen in oostelijke/boeddhistische sferen en dat wilde ik absoluut niet. Dus toen ik in contact kwam met Tjitske en haar Christelijk Spiritueel Centrum voelde dat als een gebedsverhoring.

Kwaaltjes bestrijden

Ik begon kennis te maken met de essentiële oliën van DoTerra. Wauw. Wat zijn dit bijzondere producten. Natuurlijk was ik in het begin een beetje sceptisch. Je kunt het bijna niet voorstellen dat er zo’n enorme geneeskracht zit in zo’n klein flesje olie. Maar ik vond het absoluut de moeite waard om het toch te proberen. En dus begon ik met een family kit, zodat ik de meeste huis-tuin- en keuken kwaaltjes kon bestrijden.

De eerste keren dat het ‘lijkt’ te werken kun je het bijna niet geloven. Hoofdpijn die verdwijnt – zonder paracetemol – door pepermuntolie. Opgezette klieren die wegtrekken met een druppeltje melaleuca. Geen spierpunt na het sporten dankzij de deep blue. En dieper slapen door de lavendelolie. Ik was verkocht!!! Ik had eindelijk producten, volledig puur, organic en vanuit de natuur. En de werking was en is geweldig.

Kennismaken met meditatie

Na een aantal keer bij het Christelijk Spiritueel Centrum langs te zijn gekomen werd mijn interesse in de meditatiecursus steeds groter. Misschien herken je het ook wel. Ik heb behoorlijk moeite om tijd te nemen voor rust. Om gewoon even te zitten en niets te doen. Om te letten op mijn ademhalen en goed om te gaan met al die gedachten die de hele dag mijn hoofd binnenkomen. En dus leek zo’n meditatiecursus misschien wel een oplossing.

In negen avonden kregen we veel informatie over christelijke meditatie en mindfulness. Ik dacht bijvoorbeeld altijd dat meditatie en mindfulness vanuit het boeddhisme was ontstaan. Maar het is dus echt een Bijbels principe. Een manier om dichterbij God te komen en Zijn stem te verstaan. Daarnaast leer je veel bewuster om te gaan met (vervelende) gedachten en je rust te pakken, die wij tegenwoordig niet meer kennen in deze maatschappij. Na de cursus kan ik zeggen dat ik echt een verandering heb doorgemaakt. Ik pak vaker mijn rust. Kan beter met stressmomenten omgaan. En heb geleerd om gedachten te accepteren en ook los te laten. Natuurlijk is het moeilijk om het altijd toe te passen. Soms merk ik dat als ik een tijdje geen meditatie heb gedaan het gehaaste gevoel weer terugkomt. Maar ik heb nu handvatten gekregen om weer vast te pakken en weer in die rust te komen. Iedere keer gaat dat steeds beter.

Een ander mens

En als we dan toch bezig zijn met alles uitproberen. Dan gaan we natuurlijk ook voor een aromatouch massage. Een massage waarin 8 essentiële oliën worden gebruikt met allemaal een verschillende lichamelijke en geestelijke werking. Wat een ervaring… ik heb wel vaker een massage gehad en dat was lekker en ontspannen. Maar door de geuren die werden gebruikt, kwam er ook echt rust in mijn hoofd. Ik voelde me daarna een ander mens.

Oase van rust

Ik vind het heerlijk om regelmatig in het Centrum aanwezig te zijn. Ik merk dat ik hier word opgebouwd en tot rust kom. Dat heb je gewoon nodig om het thuis ook vast te houden. Echt een oase van rust, zoals Tjitske dat noemt. Voor mij en inmiddels voor velen anderen een geschenk van boven!

Inge