Essentiële olie een luxeproduct?

Laatst noemde iemand tegen mij dat essentiële oliën een luxeproduct is. Maar is dat ook zo? Kun je het ondersteunen van je lichamelijke, geestelijke en spirituele welzijn een luxeproduct noemen? Of is het misschien wel een must voor onze gezondheid? Ik denk dat we onderschatten hoe belangrijk het is in deze maatschappij om lichaam, ziel en geest te ondersteunen met gezonde producten. Producten als essentiële oliën. 

Essentiele oliën zijn oliën uit planten, bloemen, kruiden en bomen. Ze zijn helemaal puur uit de natuur met hele bijzondere eigenschappen. Eigenschappen die we nodig hebben om ons in deze wereld staande en gezond te houden. Veel mensen zijn zich niet bewust van alle aspecten die onze lichaam en geest dagelijks moeten verwerken. Denk aan ongezond eten, werk, relatie, stress, angst en verlies. Al deze aspecten (en er zijn nog veel meer) hebben direct invloed op onze gezondheid.

Vorm van zelfzorg
We kennen allemaal onze eerste levensbehoeften. Eten, drinken, slapen, een huis, huishoudelijke producten. Daarnaast is – om gezond te leven – het heel belangrijk dat je zorgt dat je voldoende beweegt, je goed eet, je zorgt voor zo min mogelijk stress en de inname van toxine zo laag mogelijk houdt. Het gebruik van essentiële oliën zouden eigenlijk voor iedereen in dit rijtje thuis moeten horen…

Het zit in ons systeem om snel te grijpen naar een paracetamol, maagzuurremmers of andere/zwaardere medicijnen voor lichamelijke en geestelijke klachten. Medicijnen met bijwerkingen en die vaak helemaal niet goed zijn voor onze gezondheid. Maar wist je dat je door het gebruik van essentiële oliën veel van deze klachten kunt verminderen, verhelpen of zelfs voorkomen? Vind je essentiële oliën dan nog steeds een luxeproduct?

Investering
Natuurlijk begrijp ik ook dat het aanschaffen van essentiële oliën best een investering kan zijn. Die investering kan niet iedereen (in een keer) doen. Maar maak eens een lijst met luxeproducten of uitgave (denk bijvoorbeeld aan uiteten of een avondje uit) die je per maand/kwartaal doet? Producten die je eigenlijk niet nodig hebt, maar wel koopt. Producten die vaak geen ondersteuning bieden aan je gezondheid…toch?! Ik kies ervoor om elke maand een bepaald bedrag te besteden om essentiële oliën te kopen, die ik gebruik voor mezelf en mijn gezin. En dat betekent dat ik soms niet een nieuw kledingstuk koop bv. Het helpt me ook om te genieten van wat ik al heb en creatief te zijn.

Zou je dan niet eens willen overwegen om een of meerdere luxeproducten af en toe te laten staan? En te investeren in producten die je op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied ondersteunen?

Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier meer over wilt weten. Want hoe gebruik je de oliën dan in de praktijk? En welke heb je nodig? Ik help je graag verder…