Geschenken uit de tuin van God

Jezus kreeg bij zijn geboorte Mirre en Wierook. Maria Magdalena giet kostbare nardusolie over Jezus hoofd en voeten. Elia ontving nieuwe kracht door te slapen onder een jeneverboom. Wierook behoedde de Israëlieten tegen allerlei ziektes en het hele boek Hooglied staat vol met oliën en geuren.

Zomaar een aantal voorbeelden van essentiële oliën die in de Bijbel voorkomen. En waarin je leest dat ze een bijzondere en krachtige bijdrage hebben in de situatie. Wat is het mooi dat er in onze schepping zoveel geneeskracht te vinden is. Waar wij gebruik van mogen maken voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

De schepper van de aarde laat ons zien dat geuren en oliën een belangrijk onderdeel zijn van zijn geschenken aan ons. De Bijbel staat er vol van met wel 500 directe meer dan 1000 indirecte vermeldingen. Deze stofjes uit de natuur, of aromatische elementen hebben een fysieke werking. Niet alleen een symbolische, maar een reële werkelijke inwerking op lichaam, ziel en geest.

Maria zalft Jezus

Één bijzonder verhaal wil ik eruit lichten… Het verhaal van Maria Magdalena die de Nardusolie gebruikt om Jezus te zalven. Het is een bijzonder en intiem moment, waarbij Maria iets heel kostbaars deelt met Jezus. Ze is zich er bewust van dat Jezus hen gaat verlaten, zijn dood is dan al aangekondigd. Als we kijken wat Nardus doet met je lichaam, dan is het opvallend dat Nardus onder andere diepe rust geeft. Het heeft een ontspannende werking op je lichaam. Jezus wist wat er voor Hem lag. Hij zou het zwaar krijgen en veel moeten doorstaan. Nardus helpt hierbij. Het helpt om je te kunnen focussen op een nieuwe toekomst en visie. En door te zetten in moeilijke omstandigheden. Wauw, wat is het dan bijzonder dat Maria Magdalena precies deze olie uitkoos voor Jezus. En zo zien we nog veel meer verhalen in de Bijbel waarin de werking van de olie volledig aansluit op de situatie van dat moment.

Nieuw seizoen

Het boek van de schepping is liefde en zorg voor ons zichtbaar. Je kunt alleen maar verwondert zijn als je zo kijkt, wat een grote macht. Grote liefde. Hoe bijzonder om dat als mens te herkennen in de schepping. Ik geloof dat dit niet alleen de bloemen, geuren en kleuren zijn van ieder nieuw seizoen, maar dat essentiële oliën hier helemaal bij horen. In de heilzame werking zie ik zijn goedheid voor de mens. Iets om dankbaar voor te zijn en te gebruiken, als het geschenk dat Hij heeft gegeven.

Ben jij bewust bezig met wat God jou te bieden heeft in de natuur? Maak je gebruik van de geneeskracht die Hij geeft? Of zou je dat willen?

Regelmatig geven we workshops in het CSC over essentiële oliën. Welkom om deel te nemen en te horen wat het voor jou kan betekenen. We werken met een merk, waarvan we zeker weten dat het hoge kwaliteit olie betreft. Het prachtige boek ‘Geschenken uit de tuin van God‘, geschreven door Jolande Bijl is ook in het centrum of in de webshop te koop.