Tijd voor bezinning

We zitten alweer in de maand februari. Over één maand start de 40-dagen tijd. Ondanks dat het nog wel een aantal weken duurt, wil ik je toch alvast uitdagen om komende weken om na te denken over welke invulling jij wilt geven aan de 40-dagen tijd. Sommige mensen kiezen om te vasten. Bijvoorbeeld geen televisie of social media. Of iedere ochtend 15 minuten eerder je bed uit om te mediteren of stil te zijn. Wat ga jij doen?

Ik geloof dat het een hele mooie periode is om tot bezinning te komen. Ik wil je daarom graag helpen om de 40- dagen voor Pasen bewuster te ervaren. Om met elkaar een tijd van bezinning in te gaan. En om vanuit die bezinning en rust het Paasfeest (nog) intenser te beleven.

Ik nodig je uit bij onze speciale activiteiten rondom de 40-dagen tijd:

  • We starten de 40 – dagen tijd op 6 maart met een speciale ‘Lectio Divina’: Hemelse rust. Met elkaar doen we een stapje terug en verstillen we bij God.
  • Op 6 maart start ook een detoxprogramma zowel voor geestelijk als lichamelijk is het voorjaar een mooie tijd voor het schoonmaken en opruimen. Ruimte maken!
  • Op 9 maart kun je meedoen met een voorjaars stiltewandeling op de hei.
  • Op woensdag 17 april is er een avond over ‘Hemelse Geuren’ in het teken van het komende Paasfeest. En op stille zaterdag 20 april een stiltewandeling met als thema: Jezus volgen naar het Paasfeest.

 

  • Elke maandagmorgen is er een lectio divina, in de 40-dagen periode gebruiken we daarbij teksten uit het boek ‘Samen luisteren in de stilte’. Tjitske heeft hieraan meegeschreven.
  • Elke 2e woensdag van de maand in de begeleide meditatie, ook aandacht voor deze speciale periode in het jaar.

Neem je ook de tijd om naar Pasen toe te leven? Kom ervaren, je bent meer dan welkom!

In de agenda vind je meer informatie en kun je je aanmelden.