Spirituele voorbereiding op het Paasfeest

Je spirituele voorbereiding op het Paasfeest. Christenen nemen vanaf de eerste eeuwen van het christendom in de 40-dagentijd tijd voor bidden, vasten en maken ruimte voor zorg aan anderen, door het geven van giften. Ruimte maken om toe te leven naar Paaszondag,  niet doorhollen maar ook vertragen en stil worden.

De diepe spirituele betekenis van Pasen en de weg naar dat Paasfeest nodigt daarvoor uit.
Jezus sterven en zijn opstanding uit de dood, roept op om te leven als mensen die het lijden en de dood kennen en die geloven in de opstanding, in nieuw leven als hoopvolle mensen: Een leven met passie en compassie voor anderen. Die anderen en zichzelf vergeven. Die anderen in de community brengen. Die leven-gevend handelen. Die onnodige dood en lijden bevechten. Echt leven, vol leven, vernieuwend of nieuw leven.

Mooie woorden, maar dat was en is niet een makkelijke weg om te gaan. Dit vraag oefenen zelfstandig, maar ook samen met anderen. Hier lees je 30 tips voor je om te leven vanuit de geest van de opstanding.

 

Dan nog een boektip: Op 1 maart komt een boek uit ‘Samen luisteren in de stilte’, met 40- oefeningen in de lectio divina waar Tjitske aan heeft bijgedragen. Vindt het boek bij ons in de webshop. De lectio is een eeuwenoude meditatievorm en het CSC is 1 van de 40 plekken in Nederland waar deze beoefend wordt.

 

 

Al de activiteiten uit de agenda van het CSC rondom de 40-dagentijd en geestelijke voorjaarsopruiming:

  • elke maandagmorgen een meditatie met een lectio divina om ‘samen te luisteren in de stilte’
  • 6 maart detox met doterra
  • 6 maart hemelse rust
  • 9 maart stiltewandeling ‘(ver)nieuwd leven’
  • 13 maart begeleide meditatie met Lectio Divina
  • 8 april lezing bijbelse voeding
  • 17 april hemelse geuren | workshop over Olie en de Bijbel
  • 18 april hemelse aanraking | voetwassing & voetmassage
  • 20 april stiltewandeling ‘Jezus volgen naar het Paasfeest’

Ga voor alle activiteiten en informatie over aanmelden naar de agenda