Er is een stem die geen woorden gebruikt…luister!

Durf jij stil te staan? Stilworden is niet makkelijk, ook bij mij is er altijd wel iets waarmee ik bezig kan zijn. Of iets wat ik moet doen. Stilworden naar Pasen toe, het heeft een functie. Je voorbereiden, onderweg zijn, je weg verbinden aan Jezus weg.

Tegelijk kan z’n periode ook ruimte en rust creëren in je hoofd.

Bij deelnemers in de meditatiecursus blijkt elke keer weer dat het verlangen naar rust er wel is, maar dat het ook echt vraagt om een keuze. Hoe besteed ik mijn tijd? Als ik dan ga stilzitten, hoe word ik dan ook van binnen stil? …

Het helpt om aan te haken bij georganiseerde stiltemomenten. Samen met anderen stilzijn, is heel krachtig. Je versterkt elkaar. En praktisch…je springt niet zomaar weer op als het niet lukt! Soms kan je zo door je onrust heenkomen of je bewustworden waar je onrust van hebt. 

Leren luisteren naar de stem van je hart en een zachte stem die zich niet opdringt… Ben jij daar mee bezig? Kan je wel een steuntje in de rug gebruiken daarbij? Wees welkom in het centrum.

agenda online