150 manieren om de top 10 essentiële oliën van doTERRA te gebruiken

Hier heb ik 150 (!) tips voor je om essentiële olie te gebruiken.

Heb je al gehoord over het gebruik van essentiële oliën, maar weet je niet zeker hoe je ze kunt gebruiken? Dat is volkomen logisch en herkenbaar! Ik hoor dit vaker. Mensen raken enthousiast over de oliën, maar hebben geen idee waar te beginnen! Dit blog is superhandig met eenvoudige tips en veel inspiratie – duik in de olie, je krijgt er geen spijt van. 

Als je eenmaal hebt leren gebruiken, vraag je je af hoe je het ooit zonder hebt overleefd 😉

Hier zijn meer dan 150 manieren waarop je de top 10 essentiële olie van doterra gebruikt.

Deze 10 oliën zitten in deze populaire starterkits: 

  1. Family Essentials Kit 
  2. Home Essentials Kit (incl. diffuser)
  3. en in het nieuwe proefpakket.
bekijk de startpakketten in de webshop

Wil je direct starten en deze oliën bij je thuis introduceren? De startpaketten zijn juist hiervoor samengesteld met allerlei oliën die in elk huishouden gebruikt kunnen worden. Wat is het verschil?

De Family Essentials Kit bestaat uit 5ml flesjes en

De Home Essential Kit 2 uit 15ml flesjes met een diffuser!

Ik vind het mooi dat, deze oliën 80% oplossen van je zorgbehoeften oplossen. Dan kan ons moderne medische systeem de andere 20% voor je verzorgen – precies zoals het bedoeld was.

Waarvoor kan je de 10 oliën zoal gebruiken?

Lavendel

Neem een ​​lavendelbad. Laat ongeveer 4 druppels essentiële lavendelolie samen met 1 kopje Epsom-zout (bitterzout) in je badwater vallen voor een ultra-ontspannende ervaring.  

Rust van top tot teen! Na een zware training of een lange dag op je voeten, wrijf lavendel samen met citroengras op je benen en voeten.

Haal het zurige uit de azijn. Voeg 4-5 druppels lavendel toe aan je azijn-reinigingsmengsel voor een aangename geur.

Snelle oplossing. Meng drie delen gefractioneerde kokosolie met één deel lavendelolie in een kleine sprayfles of roller om schaafplekken te verzachten. Geweldig voor de kleintjes!

Kom maar op met de Zzzz’s. Wrijf onder je voeten voor een goede nachtrust.

Geniet van een fris en schoon matras. Strooi een mengsel van 1 kopje zuiveringszout en 10 druppels essentiële Lavendel-olie over je matras. Laat het mengsel minstens een uur zitten en zuig het weg met de stofzuiger. Je kunt het ook combineren met druppels Eucalyptus, Pepermunt, Kruidnagel of Rozemarijn.

Ouch! Dat is heet! De volgende keer dat iemand zich niet realiseert dat het strijkijzer of de pan nog heet is; Breng Lavendel-olie aan op het getroffen gebied om roodheid  te verminderen.

Het havermoutgeheim. Vul een potje babyvoeding met havermout en voeg 5-8 druppels Lavendel-olie toe. Wanneer het tijd is om je gezicht te wassen, voeg dan water toe en het wordt een uitstekende natuurlijke scrub! Je hebt maar weinig nodig.

Een slaaptruc. Een paar druppels lavendel op een kussen helpen een rusteloze peuter (of volwassene) in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Smaak Twist. Lavendel voegt een unieke en heerlijke smaak toe aan marinades, custards, brood, koekjes, glazuren en zelfs honing en siroop.

Zelfgemaakte Aftershave. Gebruik na het scheren om de huid te kalmeren en verzachten.

Neem de “Ouch” eruit. Eén druppel Lavendel helpt om de gevoelig tandvlees, droge of gesprongen lippen, schaafwonden, te verminderen. Het kalmeert na een lange dag in de zon.

Clear The Mind. Breng Lavendel aan op de slapen en achterkant van de nek om angstige gevoelens en stress te verminderen en mentale helderheid te bevorderen.

Zorg voor je babybuik. Wrijf essentiële olie van Lavendel op een jeukende buik tijdens de zwangerschap.

Therapeutische schotel- en waszeep. Als uw vloeibare zeep een beetje vlak ruikt, kunt u Lavendel toevoegen voor extra aromatische-voordelen. Het transformeert je schoonmaakervaring!

Pepermunt

Ondersteunt een gezonde ademhaling. Verdun een druppel Pepermuntolie met gefractioneerde kokosolie en plaats deze onder je neus om je luchtwegen te ondersteunen en gemakkelijker te ademen.

Een Oppepper voor je voeten. Voeg Pepermunt toe aan een koud kompres en koel je overbelaste voeten.

Word de zomerwarmte je teveel? Houd een spuitfles water met een paar druppels essentiële pepermuntolie in de buurt, vooral wanneer u ECHT moet afkoelen!

Op zoek naar een frisse adem? Gebruik een druppel pepermunt met citroen in water voor een gezonde, verfrissende mondspoeling. Het verfrist de ademhaling en zorgt voor vertrouwen in je nabije ontmoetingen. Ik ben ook dol op 1 druppel pepermunt toevoegen aan mijn lipgloss!

Haal diep adem. Adem diep in om de longen te stimuleren en de alertheid te vergroten.

Stressed? Breng op hals en voorhoofd Lavendel aan, om spanning en druk te verlichten.

Een gezamenlijke inspanning. Pepermunt is een geweldige manier om spieren en gewrichten af ​​te koelen zonder een ijsbad te nemen. Het verzacht na zware inspanning.  

Zere buik? Wrijf op de maag of neem het in. Je doet je spijsverteringssysteem er een plezier mee.

Opschudden. Voeg een druppel pepermunt toe aan een Chocolade Gezondheids Shake voor een lekkere twist.

Verzadiging in seconden. De meeste mensen eten totdat ze zich verzadigd voelen. Pepermunt in de diffuser beperkt de drang om te snacken. Het is een goede manier om de eetlust onder controle te houden en je sneller vol te voelen.

Lange autorit. Val niet in slaap achter het stuur! Adem Pepermunt in vanuit een zakdoek of rechtstreeks uit de fles om je op te peppen tijdens lange ritjes.

Help je zintuigen stimuleren. Breng een beetje pepermunt aan op je borst voordat je gaat trainen of adem diep in uit de open fles. Voeg daarna, na je workout, toe aan shampoo om je zintuigen te stimuleren en te helpen met de gezondheid van je hoofdhuid.

Middagdip. In plaats van naar een chocoladereep te grijpen om je dip te overwinnen, inhaleer je Peppermunt diep in en voel je je opgepept en klaar om door te gaan.

Schrijversblock ontgrendelen. Pepermunt kan de bloedcirculatie ondersteunen en helpt om de creativiteit te laten stromen. Spray eenvoudig pepermunt op de kleding van je kind vóór de studietijd voor verbeterde concentratie en alertheid. Tip: als je de essentiële olie Rozemarijn en Frankincense toevoegt aan de mix, bereik je het volgende niveau!

Geniet van de combinatie. Pepermunt is een heerlijke toevoeging aan chocolade. Voeg een druppel toe aan uw chocoladedranken en gebak. Yum!

Citroen

Citroen of lemon

Waterige ogen, niezen en jeuk? Diffuse citroen + lavendel + pepermunt om je lichaam te ondersteunen als het sterk reageert op omgevingsfactoren.

Een geurverfrisser die niet giftig is. Neutraliseert geuren in de lucht door alleen citroen te verspreiden.

Niet-toxisch stickerverwijderaar. Lost alles wat kleverig is op! Kleefstoffen, kauwgom, hars noem maar op! Breng een druppel rechtstreeks aan.

Droogt een loopneus. Breng 1 druppel citroen aan op de neusrug en adem diep in.

Gezonde ochtendboost. Voeg 2 druppels toe aan een groot glas water voor de reinigende werking van limoneen in citroen.

Verwen jezelf door een paar druppels te mengen met Melaleuca en gefractioneerde kokosolie en breng aan op vermoeide, droge voeten.

Smaakversterking. Voeg een druppel essentiële citroenolie toe wanneer je kookt met citroensap (zalm op de barbecue, citroenmerengue, citroenschil, citroendressing, citroen bessen muffins) om het een diepere, rijkere smaak te geven. In rustgevende wintertheeën kun je eenvoudig essentiële citroenolie toevoegen aan warm water, kruidenthee en honing.

Opkikker. Als je geen motivatie of energie hebt, wrijf dan een druppel citroen over je handen, de achterkant van je nek of zelfs door je haar. Je zult versteld staan ​​van de kracht van het Lemon-aroma!

Ruik citroenen, geen chemicaliën. Voeg een paar druppels essentiële citroenolie toe aan uw afwaswater. Door Lemon toe te voegen, krijg je een betere ervaring terwijl je profiteert van de reinigende eigenschappen in essentiële citroenolie! Je glaswerk wordt er kristalhelder van.

Een originele allesreiniger. Meng 5-6 druppels essentiële citroenolie met water en azijn in een spuitfles om oppervlakken te reinigen en te zuiveren. Gebruik ‘t om keukentafels en roestvrijstalen apparaten schoon te maken. Voor het behandelen van roestvrijstalen oppervlakken, meng je Lemon essentiële olie met olijfolie voor het beste resultaat.

Bewaar gesneden fruit.  Gebruik essentiële citroenolie in een spray om uw gesneden fruit vers te houden tot het wordt opgediend.

Ververs slecht ruikende washandjes. Wanneer uw keukenhanddoeken vuil ruiken en een boost kunnen gebruiken, voeg dan citroenolie toe aan uw wasmiddel, laat het een nacht inwerken, was, droog en je keuken ruikt veel beter!

Verzorg je leren meubels. Behoud en voorkom dat leer splijt door ze te behandelen met een met citroen doordrenkte doek. Ook maakt een paar druppels citroen, gecombineerd met een paar druppels olijfolie, een geweldige glansmiddel.

Voeg citroen bij je wasgoed. In plaats van droogvellen, probeer eens een paar druppels toe te voegen aan een vochtige washandje of aan je droger ballen. Zorg ervoor dat de droger op een lage temperatuurcyclus wordt gezet, omdat een hoge temperatuur de effecten van de olie vermindert

TEA TREE (MELALEUCA)

Zeg vaarwel tegen huidirritatie na het scheren! Pas na het scheren toe om huidirritatie te voorkomen. Je kunt Tea Tree ook mengen met een fles gefractioneerde kokosolie voor een geweldige gezichtscrème. Overweeg ook om Tea Tree te mengen met Lavendel of Wierook voor extra voordeel.

Voeg toe aan je dagcreme. Help uw huid te kalmeren door 1 druppel Melaleuca-olie aan uw vochtinbrengende crème toe te voegen tijdens uw ochtend- en nachtroutine. Breng dagelijks aan op huidonvolkomenheden.

Badkamerreiniger. Combineer 10 druppels Tea Tree met ½ kopje zuiveringszout en ¼ kopje azijn om de badkamer schoon te maken.

Verfris je was. Voeg een paar druppels Tea Tree toe aan wasmiddel om muffe luchtjes te verwijderen, die worden veroorzaakt door slechte ventilatie.

Zelfgemaakte babydoekjes. Snij een rol met papieren handdoekjes doormidden en plaats deze in een opbergcontainer met 2 kopjes warm water, 2 eetlepels gefractioneerde kokosolie en 3 druppels Tea Tree en Lavendel. Wanneer de vloeistof is opgenomen, verwijdert u de kartonnen rol en trekt u de doekjes uit het midden.

Als zeep niet werkt. Tea Tree is geweldig voor het verwijderen van bv. permanent marker van de huid.

Baby luierzalf Meng met gefractioneerde kokosolie, Lavendel en Wierook om een ​​luierzalf te maken.

Te veel ‘Fun in the Sun’? Breng Tea Tree aan op de huid tijdens uw familievakantie of na een lange dag in de zon.

Schoon beddegoed. Spuit Tea Tree op je matras als je de lakens verwisselt.

Handig voor wandelaars. Neem de volgende keer Tea Tree-olie mee in je rugzak als je buiten de gebaande paden wandelt. Tea Tree is een geweldig reinigingsmiddel voor incidentele krassen en andere huidirritaties.

Leer van het verleden. Historisch werd Tea Tree-olie gebruikt als een reinigingsmiddel voor het gezicht. Gebruik het voor periodieke huid of teennagelproblemen.

Boost uw immuunsysteem. Diffuse Tea Tree of wrijf het op de bodem van je voeten. Combineer met de On Guard-blend voor nog meer ondersteuning van het immuunsysteem. Dit is een krachtige natuurlijk schoonmaakmiddel voor de huid!

Chemicalien-vrije reiniging. Verdun 8-10 druppels met water in een spuitfles om het huis schoon te maken. Het is geweldig om te gebruiken op vochtige plaatsen en in de badkamer!

De beste vriend van een (jonge) sporter. Breng direct aan na het sporten op de voeten en teennagels, vooral als u ook in openbare ruimtes komt bijv. de doucheruimtes bij het zwembad of de sportzaal.

De Gezonde & Gelukkige jij. Masseer op de bodem van de voeten en de borst om de algehele gezondheid te bevorderen, vooral in de winter. Bij tijdelijke huidirritaties, breng je Tea Tree rechtstreeks op de huid aan of verdun je het met een druppel gefractioneerde kokosolie.

bekijk het aanbod van essentiele olien in de webshop

Oregano

Oregano

Een immuunsysteemversterking. Neem 1-2 druppels in een Veggie Capsule, met olijfolie, voor periodieke immuunondersteuning. Dit is het krachtigste antibioticum dat de natuur ons geeft!

Blijf rustig en smeer er Oregano op. Bezorgd over de hygiënische omstandigheden van een openbare plaats waar u of de kinderen zojuist met blote voeten hebben gelopen? Je voeten absorberen meer dan je denkt. Smeer een druppel Oregano en Tijm op je voeten, verdund met 6-7 druppels Fractionated Coconut Oil. voor Happy Feet.

Proef de smaak. Doe een druppel oregano-olie in je spaghettisaus, pizzasaus, op een braadstuk of een ander gerecht voor een heerlijke smaak. Omdat Oregano zo sterk is, kun je de druppel eerst op een lepel doen en dan een tandenstoker gebruiken om langzaam olie aan het recept toe te voegen.

Aanval is de beste verdediging. Om uw huis schoon te houden, mengt u 3 druppels Oregano met water in een spuitfles en spuit u deze in de hoeken van de douche, gootsteen en andere vochtige en donkere plekken.

Geniet van de Italiaanse smaak. Doe een druppel Oregano en een druppel basilicum in je vegetarische dip! Of meng ze allebei met olijfolie en balsamico azijn voor een smakelijke brooddip!

Blote voeten seizoen! Breng een druppel Oregano aan op 6 druppels Fractionated Coconut Oil om nagelriemen en ruwe plekken te verzachten. Oregano houdt onzuiverheden buiten!

Goed voor je maag. Oregano helpt een vreedzame omgeving te creëren die onvriendelijk is voor de bacteriën die onze spijsvertering belasten.

Het gaat om natuurlijke effectiviteit. Essentiële oliën gaan snel aan het werk in uw systeem. Dit jaar, wanneer door een wisseling van seizoenen je gezondheid je in de steek laat, maak je je eigen ‘flubomb’. Door het combineren van 2 druppels Oregano, 2 druppels On Guard, 2 druppels Melaleuca, 2 druppels Frankincense en 4 druppels Citroen in een veggiecap (Een vegetarische capsule). Door de eigenschappen van deze oliën aan het werk te zetten, voel je je snel beter!

Verwarmend wonder. Verdun 1 druppel in verschillende druppels gefractioneerde kokosolie en masseer snel in handen en voeten om het lichaam te helpen opwarmen. 1 druppel is genoeg!

Blokkade in je luchtwegen? Om moeiteloos adem te halen, helpt oregano in uw systeem (ingenomen met een veggiecap) geeft het het vermogen om een ‘blokkade’ te verwijderen, zodat je vrijer kunt ademhalen.

Comfortabele blaas. Blaasproblemen kunnen heel ongemakkelijk zijn. Cranberrysap is geweldig, maar Oregano kan blaasproblemen helpen opruimen.

Pakt de bron van huidproblemen aan. Elke huid heeft soms onvolkomenheden, oneffenheden of raakt geirriteerd. Dezelfde eigenschappen die oregano zeer geschikt maken voor intern gebruik, zijn ook effectief als zalf. Gebruik spaarzaam, want Oregano is krachtig. Verdun 1 druppel tot 4 druppels Fractionated Coconut Oil.

Tea Time Boost. Op een koude winterdag heeft Oregano toegevoegd aan een warme thee kan wonderen verrichten voor lichaam en geest! 

Bedorven voedsel. Oregano heeft eigenschappen die de gevolgen van bedorven eten tegengaan. Of het nu gaat om onjuist bereiden of bewaren van voedsel. Gecombineerd met het regelmatig handen wassen, staat het bekend dat Oregano een bijdrage levert aan de gezondheid van voedingsmiddelen.

Minder is meer. In bijna alle toepassingen is meer Oregano niet het antwoord. Oregano is een van de krachtigste essentiële oliën: één druppel is meestal alles wat je nodig hebt. Bij onjuist gebruik, zorg ervoor dat u gefractioneerde kokosolie bij de hand heeft om te verdunnen indien nodig.

Wierook

Wierook of Frankinscence

Rustig aan. Adem in met lavendel en pepermunt en breng aan op de nek om stress te verminderen en de spanning te verlichten. Als je geest ‘s nachts racet, is dit een geweldige oplossing om een ​​angstig brein te kalmeren.

Voed je huid. Gebruik een druppel wierook met 3 druppels draagolie of ongeparfumeerde lotion voor een mooie, stralende huid.

Verspreid de liefde. Wierook ruikt heerlijk en verbetert de stemming. Draag het als een parfum om je humeur te verbeteren en je alertheid.

Overwerkte handen? Wierook op je handen na een lange dag tuinieren of werken om je handen te verzorgen.

Tijd om te focussen. Breng 1-2 druppels aan op je slapen en op de achterkant van je nek om je concentratie te helpen verbeteren.

Nails Of Steel. Droog weer kan een zware tol voor je nagels zijn – probeer een druppel wierook toe te passen om zwakke nagels te versterken.

Goedheid in een beker. Verdun een druppel wierook in 1 theelepel honing of in een kruidenthee en neem dagelijks een goede gezondheid.

Een kalmerende stemmingslifter. Wierook kan worden toegepast op de bodems van de voeten om te ontspannen en te kalmeren. Werkt ook goed om aanstaande moeders te kalmeren tijdens zwangerschap en bevalling. Diffuus in de kamer of masseer een druppel op de borst of de achterkant van de nek.

Cellulaire kracht. Wierook is een onderdeel van de Cellular Complex-blend omdat het gezonde cellen bevordert. Neem daarom wierook in een Veggie Capsule om gezonde cellen in uw lichaam te ondersteunen!

Geen zenuwen meer. Gebruik wierook om angstige gevoelens te verminderen en een positieve stemming te creëren! Probeer de etherische olie van wierook, pepermunt en wilde sinaasappel in je hand te combineren, de handen samen te wrijven en diep in te ademen. Deze mix zal ook helpen bij de meest ernstige behoefte aan een opkikker van vier uur!

Wees jeugdig. Wierook kan helpen om de jeugdige, stralende huid te bevorderen en de tekenen van veroudering te vertragen. Dep met 1 druppel van een dragerolie op probleemgebieden.

Ontspan en revitaliseer. Neem een warm Wierook-bad of diffuse wierook in de badkamer om de zenuwen te kalmeren terwijl u zich ontspant in het bad.

Bij huidproblemen Wierook is al eeuwenlang gebruikt voor huidproblemen. Het is ook geweldig voor de ouder wordende huid! Breng direct op de huid aan en dep het overtollige product met een watje.

Pijnlijke spieren. Gebruik wierook met een koud kompres na het sporten of op een warme dag om af te koelen en te ontspannen. Of gebruik het met een warm kompres om vermoeide spieren en/of krampen te kalmeren.

Persoonlijke sauna. Voeg na het douchen enkele druppels toe aan een warm, nat washandje voor een laatste spoeling. Geniet van de aardse geur terwijl de stoom je eigen persoonlijke sauna creëert.

Zengest (eerder digestzen)

de spijsverteringsblend

Zengest of digestzen

Rust voor je buik. Wrijf op de buik van uw kind wanneer hij buikpijn heeft. Pas toe voor het slapengaan en het zal hen helpen om goed te slapen! Verdun 1 druppel van de spijsverterings-mix met gefractioneerde kokosolie en masseer deze op de buik van de baby als deze van streek is.

Heb je pijn na het drinken van melk? Vul een Veggie Capsule met 3-4 druppels Zengest en neem die in.

Hulp voor een zeeman. Voor een prettige ervaring op een cruiseschip, neem zeker de Zengest-mix mee. Die all-you-can-eat-buffetten zijn moeilijk af te wijzen en de Zengest-mix zorgt voor wat balans in je buik!

Over de rivier en door het bos. Lange autoritten zijn goed voor familiebanden. Laat die bochtige wegen de ervaring niet verpesten! Probeer de Zengest-mix in de auto door van tijd tot tijd te diffusen, om de maag van iedereen kalm te houden. Een geweldig ding om ook te gebruiken op een zeil- of vissersboot!

Een helper voor de feestdagen. Na een groot feestmaal, masseer je de Zengest-mix op je maag om alle heerlijkheden makkelijker te verteren.

Turbulentie aan de horizon. Vliegen naar nieuwe bestemmingen is leuk, maar turbulentie is vaak een probleem voor de maag. Neem de spijsverterings-mix met u mee.

Weg met spanning en onrust. De Zengest-mix helpt om een ​​onrustige maag te kalmeren, maar kan ook op de slapen worden aangebracht om de spanning en de druk in je hoofd te verlichten.

De vriend van een koopman. Als we het te druk hebben, lijdt ons eetpatroon er vaak onder. We kiezen voor ‘s avonds laat eten, grijpen sneller naar fastfood en slaan makkelijk maaltijden over. Als je hectische schema verandert in hectische spijsvertering, probeer dan de spijsterterings-blend.

Vettig voedsel, zere buik. Fastfood zit meestal vol vet dat ongemak kan veroorzaken. Handel preventief door een Veggie Capsule vol met verschillende druppels van de Zengest-mix te nemen voordat je een cafetaria betreedt.

Wil je kind geen olie of capsule? Om dingen in beweging te zetten, doe een druppel van de Spijsverterings-blend in het badwater van uw kind en ondersteun een gezonde spijsvertering. Doe dit wel samen met een emulgator, bv. dode zeezout.

Een regelmatig verzorger. De volgende keer dat je maagkrampen of een gevoel van indigestie voelt opkomen, kan je jezelf helpen door dagelijks een druppel aan je water, rijst of sojamelk toe te voegen.

Neutraliseer je adem. Gebruik 1-2 druppels in 400 ml water om je mond te spoelen nadat je een maaltijd met sterke geuren, met bv. knoflook, ui of curry’s hebt genuttigd. Als je van drop houdt, zul je de smaak van de Zengest-mix heel lekker vinden omdat de olie venkel bevat.

Zorgeloos op de kermis. Eerst een octopus en dan de bomber. Zorg ervoor dat je de Spijsverterings-mix bij je hebt, zodat je plezier kunt hebben met de rest van het gezin!

Afhaalmaaltijd? Neem de Zengest-mix. Deze spijsverterings-mix kalmeert zelfs de sterkste kick die je favoriete afhaalmaaltijd kan bieden.

Verlichting bij buitenlands eten. Wanneer je op reis gaat of een onbekend restaurant bezoekt, kan je gemakkelijk spijsverteringsproblemen krijgen. Voorkom ongemak door de Zengest-mix in een Veggie Capsule te nemen, hiermee verminder of voorkomen je de effecten van bepaalde voedingsmiddelen.

kijk in de webshop voor ons aanbod aan essentiële oliën

On Guard

On guard

de beschermende blend

Seizoens ongemak. Diffuse On Guard wanneer je je zorgen maakt over ‘wat er rondgaat’ aan bacteriën en virussen op scholen, sportarena’s, kerken en andere drukke locaties.

Je keel smeren. Meng een paar druppels On Guard met 2 druppels Lemon en honing of agavesiroop op een theelepel om pijnlijke keel te verzachten in de winter.

Verfris je vloerkleed. Voeg 15 druppels On Guard toe aan een kop maïszetmeel of zuiveringszout. Mix, strooi en hark op tapijt en laat het een uur zitten. Stofzuig het dan schoon!

Niet-toxisch reinigingsmiddel. Meng 5-6 druppels met een half kopje baking soda (zuiveringszout) om je bad te reinigen en sla alle agressieve, blekende chemicaliën over.

Natuurlijk beschermd zijn, de hele dag. Laat On Guard met Wild Orange, Clove, Cinnamon, Eucalyptus en Rosemary helpen ter ondersteuning en onderhoud van het immuunsysteem. Een van de meest populaire manieren om On Guard te gebruiken is om een ​​paar druppels toe te voegen aan een Veggie Capsule en door te slikken. Het doet wonderen!

Verbeter uw luchtwegen. Diffusen is geweldig, maar u kunt ook een paar druppels On Guard op de luchtfilter van uw auto of op uw interieurfilters zetten om vochtige, muffe gefilterde lucht te verwijderen … direct uit het kanaal!

Boost uw immuunsysteem. Sommige mensen verhogen hun inname van zink of vitamine C (via sinaasappelsap) elk najaar. Als u dit doet, voeg dan een paar druppels On Guard toe aan uw sap voor extra bescherming.

Hulp voor uw spreektijd. Als u veel moet spreken of een openbare spreker bent, maakt u een beschermende mondspoeling door een druppel On Guard toe te voegen aan 120-180 ml water, gorgelen en je hebt een natuurlijke oppepper.

Je mond zal je bedanken. Probeer te spoelen, gorgelen en met On Guard en een beetje water na een tandartsbezoek. U kunt On Guard ook rechtstreeks op uw tanden en tandvlees aanbrengen (of een druppeltje op uw tandpasta aanbrengen) om geïrriteerd tandvlees te kalmeren. Voor een schone tandenborstel, bewaar het ‘s nachts in een klein glas water met 3-5 druppels On Guard. Tip: de On Guard-lijn bevat ook een natuurlijke tandpasta en vanaf augustus 2019 ook On Guard mondwater!

Staat je vuilnisbak in je keukenkast? Vuilnis in een donkere kast is een ideale voedingsbodem voor gruwelijke geuren. Wanneer je de vuilnis buiten zet, bespuit je je kast met On Guard en water. De Guard Spray is ook uitstekend geschikt voor dit doel.

Uitroeien die Oven Cleaner Geur. Aangekoekte, zwarte smurrie komt niet gemakkelijk los. Na de zelfreinigende cyclus van uw oven, spuit u een mengsel van gezuiverd water, On Guard en Lemon op het binnenste van de oven. Dit ruimt alle overgebleven vettigheid op, de vettige geuren evenals de geur van de ovenreiniger!

Sporttoestellen zullen je dankbaar zijn. Voordat je op dat zweterige vinyl toestel in de sportschool klimt, bespuit het met On Guard en water. Veeg het uit alsof je het meent. Je zwetende kameraden zullen je bedanken.

Wees onderweg beschermd. De wereld over reizen vraagt om handreinigingsspray. Maak het je eigen door 5 eetlepels aloë vera-gel, 4 eetlepels water, 1/4 theelepel vitamine E-olie en 8-10 druppels On Guard in een kleine knijpfles te mengen. Voila!

Delen is goed, maar niet altijd! Een paar druppels On Guard in een spuitfles met water doet wonderen op vuile deurknoppen, handgrepen en werkbladen.  

Extra fris wasgoed? Voeg een druppel On Guard toe aan je wasbeurt! Het maakt je wasgoed extra schoon en ruikt geweldig.

Air (eerder Breathe)

de ademhalingsblend

Beter ademhalen tijdens de nacht. Voor een betere nachtrust tijdens seizoensgebonden ademhalingsproblemen. Diffuus Air voor het slapengaan. Of houd een roller bij de hand, naast het bed, in de auto of in uw tas. Smeer het op de borst, onderkant van de voeten of onder de neus als dat nodig is!

Lekker stomen. Doe een druppel Air en een druppel Wintergreen in een bak met heet water. Plaats vervolgens een vochtige handdoek over uw hoofd en adem diep in. Het is verrassend verfrissend!

Binnen sporten? Onnatuurlijke warmte of airco. Bezwete lichamen. Stof en je longen … allemaal een slechte combi. Breng Air aan voordat u traint om de ademhaling tijdens uw training te stimuleren.

Luchtzuiverend. Wandelen in de natuur direct na een regenbui is een absolute droom. De lucht is gezuiverd. Valt er even geen regen dan kunt u Air gebruiken. Het is het volgende beste ding!

Reizen met het openbaar vervoer? Kleine ruimtes kunnen soms muffe lucht hebben en daardoor claustrofobisch ervaren worden. Als je in z’n ruimte bent, kan  je jezelf mentaal en emotioneel bevrijden door Air toe te passen.  

Zit je in een bureau, een klein kantoor of een kubus? Het is gemakkelijk en handig om gewoon een druppel Air in je handpalm te plaatsen, de handpalmen tegen elkaar te wrijven en diep adem te halen uit je holle handen. Ondersteuning van gezonde luchtwegen zal uw concentratie verbeteren. Het kan iedereen om je heen ook helpen ontspannen!

Studentenkamer. Studentenkamers staan ​​niet bekend om hun enorme omvang of lichte en luchtige aantrekkingskracht. Wanneer je een nieuwe kamergenoot combineert met nieuwe kookgewoontes, zweterige trainingskleding of interessante hygiënische gewoonten, is Air je beste vriend.

Het is hier een dierentuin! Thuisblijven bij iemand anders, met andermans huisdieren (met hun geur, huidschilfers of muffe geur) hoeft geen probleem te zijn. Probeer Air op je borst en onder je neus te wrijven voordat je een met huisdieren gevuld huis binnengaat. Ook geweldig voor muffe campers of caravans.

Opkikker voor je hersenen. Air bevat Eucalyptus waarvan bekend is dat het de mentale activiteit stimuleert en je geest wakker maakt. De krachtig heilzame oliën van Peppermint, Lemon en Melaleuca zijn allemaal inbegrepen in de Air-mix en zijn perfect als je je niet zo lekker voelt.

Een van de trucs van mama. Plaats een paar druppels op het kussen van elk kind dat extra lucht kan gebruiken, maar weigert om olie te gebruiken. De olie helpt door hen af ​​te leiden van de reden waarom ze niet kunnen slapen. Ook helpt het voor een regelmatige ademhaling. Oh, en het extra voordeel is dat mama en papa ook kunnen uitrusten!

Een ander hulpmiddel om gewoontes te doorbreken. Het overwinnen van slechte gewoonten is op zijn zachtst gezegd lastig. Soms hebben slechte gewoonten invloed op de ademhaling. Air helpt je slechte gewoonten te stoppen terwijl het ook goed is voor je longen en keel.

Een dynamisch duo. Plaats een druppel Air op het filter van de CPAP-machine (een continue positieve luchtwegdruk machine, die gebruikt wordt o.a. bij klachten als slaapapneu e.a. longziektes) voor nog meer ondersteuning tijdens de nacht. Ook zonder een CPAP-machine is het goed om een ​​roller Air in de buurt te houden om op de borst en onder de neus te rollen van degene die je wakker houdt door gesnurk.

Bij koude voeten in de winter. Een populaire manier om je tenen in de winter te verwarmen, is om een ​​stoffen zak (gevuld met rijst of kersenpitten) in de magnetron te verwarmen en deze ‘s nachts aan het voeteneind van je bed te leggen. Voeg een paar druppels Air in de zak toe om er een aromatisch rustgevende ervaring van te maken, die open luchtwegen promoot.

Geen gadgets vereist. Diffussen is geweldig, maar als je geen diffuser bij de hand hebt, voeg dan gewoon een druppel van zowel Air als Frankincense toe in de palm van je hand. Maak dan een vuist met een kleine opening over de oliën en adem in door je vuist. Deze eenvoudige techniek doet wonderen!

Een fris verzorgingshuis. Laten we eerlijk zijn, een verzorgingstehuis heeft soms een onbestemde geur, dat is niet nodig. Door simpelweg Air te verspreiden, kun je het hele gevoel van de plek veranderen – en het een aangenamere ervaring maken voor zowel bewoners als bezoekers.

Deep blue

de verzachtende mix

deep blue - 150 tips essentiele olie

Verbeter uw training. Wrijf spieren in voor en na het sporten om spierpijn te verminderen.

Pijn van een bureaubaan. Na lange uren op de computer wrijft u de Deep Blue – mix over de schouders en nek om de spierspanning te herstellen en te verminderen.

Voor snelle vingers. Deep Blue is geweldig voor mensen die urenlang op een computer typen. Masseer gewoon in de handen, vingers en polsen als dat nodig is.

Groeien als onkruid. Masseer Deep Blue met een paar druppels draagolie op de benen van de groeiende kinderen vóór het slapen gaan om te helpen bij groeipijn.

Waar is de heftruck? Als je op het werk of tijdens een beweging zwaar hebt getild, ondersteunt Deep Blue de gespannen onderrugspieren.

In voor-en tegenspoed. Je betere helft zal je bedanken nadat je ze hebt behandeld met een massage met Deep Blue. Gebruik verschillende druppels met draagolie voor een therapeutische dieptemassage.

Leef lang en bloei. Deep Blue bevat blauwe boerenwormkruid en Helichrysum, bij regelmatig gebruik kan dat bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid, op lange termijn, van spieren, gewrichten en botten.

De controle na het spel. Wanneer de kinderen thuiskomen met een paar beurse plekken van hun sportactiviteiten, breng dan Deep Blue aan op blauwe plekken, waar het bloed moet wegstromen.

Houd het onder controle. Gebruik Deep Blue om cellen te ondersteunen.

Tenniselleboog. Houd Deep Blue bij de hand bij je volgende tenniswedstrijd, zodat je volop kunt blijven spelen en deze ellebogen vitaal kunt houden!

Spierenwonder. Af en toe kunnen spieren verkrampen als ze hard hebben gewerkt of de vitaminen missen die ze nodig hebben. Tegen deze spierkrampen, probeer Deep Blue op het getroffen gebied te masseren.

Je beste fietsroute-pauze … ooit. Doe een paar druppels Deep blue blend in een Roller, zodat je deze gemakkelijk in je etui kunt bewaren en meenemen op je volgende fietstocht!

Haal het beste uit twee werelden. Deep Blue zorgt voor een verkoelend en opwarmend gevoel dat gewrichten afkoelt, maar toch spieren verwarmt en zo nu en dan gewrichtspijn verzacht.

Wees een goed “geoliede” machine. Houd je knieën in topconditie met Deep Blue. Na hardlopen kan Deep Blue het gewricht helpen kalmeren en sterke, gezonde spieren bevorderen.

Wanneer je je realiseert dat je geen 18 meer bent. Je hebt teveel van jezelf gevraagd bij het sporten, zoals in ‘the good old days’! Breng Deep Blue aan, gevolgd door een warm kompres om een ​​gezonde bloedstroom te ondersteunen en een gezonde ontstekingsreactie te bevorderen.

WEBSHOP

Deze 10 essentiële oliën die in dit blog staan beschreven zitten in deze populaire starterkits: De Family Essentials Kit en in de Home Essentials Kit (incl. diffuser).

150 Tips voor Essentiële Olie – Ben je al enthousiast?

Ben je al overweldigt? of juist enthousiast?

Nogmaals, deze set van top 10 oliën is ontworpen om 80% van de behoeften, gevoelens en ongemakken  die je tegenkomt in je dagelijkse leven te verzorgen. Het is zo krachtig dat je natuurlijke oplossingen in huis hebt als eerste verdedigingslinie. 

Ja, soms hebben we serieuze medische aandacht nodig, maar als we dat doen, willen we dan niet dat het werkt ?! Als we 80% van onze gezondheids- en zelfzorgbehoeften aanpakken met natuurlijke oplossingen. Dan laten we het aan de “moderne geneeskunde” over om te zorgen voor de 20% waarvoor het was oorspronkelijk was bedoeld: Om de extreme problemen aan te pakken. Efficiëntie!

Dank God voor vooruitgang in wetenschap en geneeskunde, maar soms is het oké om het simpel te houden, om het te houden zoals de natuur het bedoeld heeft. En. Kus de afhankelijkheid van moderne geneesmiddelen vaarwel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *