Bodyscan voor thuis

Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook een audiobestand heb met ontspanningsoefeningen. Ook deelnemers die de meditatiecursus hebben gevolgd vinden het fijn om na de cursus af en toe ook begeleid te kunnen mediteren. Vandaar een eerste stap met deze bodyscan.

De bodyscan helpt je om heel bewust contact te maken met ieder element uit je lichaam. Het vraagt om met aandacht te zijn in het hier en nu. Op het moment dat je bijvoorbeeld gestresst of onrustig bent, is dit een hele fijne methode om rust en ontspanning op te zoeken in de situatie zoals hij is.

Je kunt de bodyscan liggend en zittend uitoefenen. Als je moeilijk in slaap valt, dan is dit ook een hele fijne manier om te proberen om sneller en dieper in slaap te komen.

Neem een kwartier om je lichaam helemaal te ontspannen.

Verder met meditatie?

Smaakt deze meditatie naar meer? Kom tot Rust 3 online meditaties in de webshop.

Regelmatig is er een kennismaking met begeleide meditatie en vervolgens de cursus ‘tijd voor je hart’. Kijk in de agenda voor actuele data.