Back to school: Zelfzorg voor kinderen

De scholen beginnen weer! De een ziet ernaar uit, de ander er tegenop. Voor gezinnen met naar schoolgaande kinderen zijn er veel uitdagingen zowel emotioneel als mentaal. Denk bijvoorbeeld alleen al aan concentratie en tot rust komen ‘s avonds en ‘s nachts. Als het goed gaat met kinderen is dat een zorg minder.

Kinderen zijn vaak gevoelig voor geur en kunnen er heel blij van worden. Ook de inwerking van olie is snel merkbaar en motiveert een kind om de roller nog eens te pakken. Zo leert het voor zichzelf te zorgen. En, als je je kind jong leert om goed voor jezelf te zorgen, dan heeft het er z’n hele leven plezier van. Met deze vrolijke rollers is dat een cadeautje op verschillende manieren!

Essentiele oliën voor kinderen

Er is een set oliën in 10ml rollers, speciaal ontworpen voor kinderen. Zachte geuren, verdund en dus veilig. De pure oliën zijn verdund met gefractioneerde kokosolie, daarom zijn deze blends zacht genoeg om gebruikt te worden door kinderen vanaf 3 jaar. 

  • Met de hulp van een volwassene kunnen kinderen zelf leren deze oliën veilig te gebruiken en aan te brengen op hun buik, handen, hoofd en hart.
  • Sjablonen geven aan waarvoor je de olie gebruikt: voor je Hoofd, Lichaam of Hart.

De dōTERRA Kid’s collection bestaat uit zes rollers van 10ml. Hoe gebruik je ze? Ik leg het hier kort uit:

STRONGER – de beschermende blend

Deze beschermende blend geeft gevoel van welzijn en vitaliteit. Het heldere en opbeurende aroma is verfrissend voor de zintuigen en werkt voor de dagelijkse veerkracht. Gebruik ‘m juist als je je niet goed voelt. Stronger is rustgevend voor de emoties, als die hoog oplopen.

Gebruiken bij/voor: voor een goed gevoel, bij tijdelijke huidirritatie, verzachtend bij (emotionele) stress

Inhoud: Cederhout, Litsea, Wierook en Roos met Kokosolie. 

LICHAAM: Immuunsysteem ondersteunend en voor een gezonde huid

BRAVE – de moedige blend

Voordat je de grote of kleine momenten van het (School)leven trotseert, rol je deze mix onder je voeten en op de rug van je handen voor moed en positiviteit. Begin de dag met vertrouwen.

Gebruiken bij/voor: energie, opwekkend middel, versterkend bij stress, moed en zelfvertrouwen.

Inhoud: Sinaasappel, Amyris, Osmanthus, Kaneel en Kokosolie

HART: Gronden, kalmeren, vertrouwen bouwen, acceptatie

THINKER – de ondersteunende blend

De Thinker helpt met focus en geeft een optimale ondersteuning voor meer concentratie en creativiteit. Gebruik als je snel afgeleid bent. Ideaal om te gebruiken op school! Je rolt Thinker op je slapen, op je pols en de achterkant van je nek om alles weer helder te zien.

Gebruiken bij/voor: Mentale afleiding, alertheid en focus, bij mentale stress

Inhoud: Vetiver, Pepermunt, Clementine, Rozemarijn en Kokosolie.

HOOFD: Herstellen, focus, slaap, geheugen, functioneren

STEADY – de grondende blend

De Steady heeft een zacht, uitnodigend en lichtfruitig aroma dat gevoelens van stress of angst kan helpen kalmeren. Als je je overweldigt voelt, rol je Steady op de achterkant van je nek of op je polsen en je haalt diep adem om je emoties weer in balans te krijgen. Steady werkt kalmerend voor de huid en geruststellend voor de emoties. Fijn om elke dag als basis te gebruiken.

Gebruiken bij/voor: balans, kalmerend en ontspannend bij onrust, 

Inhoud: Amyris, Balsem spar, Koriander, Magnolia en Kokosolie

HART: Gronden, kalmeren, vertrouwen bouwen, acceptatie

RESCUER – de verzachtende blend

Na een drukke dag vol met activiteiten geeft de Rescuer je een ontspannen gevoel. Het werkt ondersteunend om spanning te verminderen. Is ook fijn bij pijnlijke en vermoeide benen. Rescuer heeft een frisse kalmerende geur, die rustgevende ondersteuning biedt terwijl het de emoties in balans brengt. 

Gebruiken bij/voor: spanning verminderen, verzachtend en verkoelend voor de huid

Inhoud: Copaiba, Lavendel, Spearmint, Zanthoxylum en Kokosolie

LICHAAM: Immuunsysteemversterkend, bij wondjes en pijn, voor gezonde huid

CALMER – de rustgevende blend

Bevordert een rustige sfeer, waardoor het naar bed gaan vrediger verloopt en een fijnere ervaring is. Het helpt gevoelens van angst te verminderen. Als het tijd is om je geest en lichaam te kalmeren, breng dan Calmer aan op je polsen, adem in en ontspan.

Gebruiken bij/voor: Rustgevend bij het slapengaan, voor een relaxte, positieve en zachte sfeer.

Inhoud: Lavendel, Cananga, Buddha Hout, Romeinse Kamille, en Kokosolie

HOOFD: Herstellen, Focus, slaap, geheugen, functioneren.

TAMER – de spijsverterings blend

Of je nu dichtbij of ver van huis bent, de Tamer Spijsverterings Blend is een must-have blend om bij de hand te hebben! Deze oliën helpen om comfort te bieden na het eten van een grote maaltijd. Ook het verwerken van indrukken kan de tamer helpen!

Gebruiken bij/voor: Kalmerend aroma kan helpen doelgerichte ondersteuning te bieden als je kind zich overweldigd voelt. Het biedt een verzachtend effect bij een buikmassage.

Inhoud: Spearmint, Japanse Pepermunt, Gember, Black Pepper, Peterselieolie en kokosolie

LICHAAM: Ontspannen, verzachtend op de spijsvertering.

Tijd voor jezelf, Tijd voor je hart, dat gun je je kinderen ook. Waarbij kan jouw kind wel wat ondersteuning gebruiken?

Het ruiken van de rollers kan bij een gratis workshop, kijk voor data in de agenda. In z’n workshop leg ik ook uit hoe het kortingsverhaal werkt. Zal ik ook eens een ouder-kind workshop organiseren?

Bekijk de Kids Collectie in de webshop