DUURZAAM, EERLIJK & KWALITEIT MET EEN HART

Elke dag gebruik ik op verschillende manieren oliën in mijn dagelijkse routine. Zowel voor persoonlijk gebruik, als in het centrum en met bezoekers. Vandaag niet een blogje over de werking van die oliën, maar over een andere kant die me minstens zo enthousiast maakt. Dat heeft alles te maken met de manier van werken en de missie van het dōTERRA, het bedrijf waarvan ik de olie betrek. dōTERRA maakt een verschil bij mensen die tot de (aller)armste van de wereldbevolking horen. Als ik de olie gebruik voor mijn welzijn dan is dat ook goed voor de mensen die het produceren. Een bedrijf met een hart, dat zichtbaar wordt door wat ze noemen ‘Co-impact sourcing’ en de stichting Healing Hands.

Wat is dat ‘Co-impact sourcing‘?

Samen met een eigen netwerk van lokale boeren en distilleerders, wordt de hoogste kwaliteit olie geproduceerd. 98% van die productie is in eigen handen. Er komen dus bijna geen tussenhandelaars, de zogenaamde olie-brookers, meer aan te pas. doTERRA betaalt de boeren rechtstreeks een eerlijke prijs. En… meer dan de helft van de essentiële oliën worden gewonnen in landen die wij kennen als ontwikkelingslanden. 

Relatiegericht

De manier van werken van doTERRA via Co-impact sourcing is gericht op het ontwikkelen van langdurige wederzijdse relaties. Zo creëert ze een betrouwbaar, regelmatig en eerlijk inkomen aan de boeren. Dat is niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld: bij sommige oliën vindt een kwalitatief goede oogst maar 2x per jaar plaats. Door gebrek aan inkomen kiest een boer ervoor om tussendoor ook te oogsten, wat slecht is voor de plant en de olie die dan geproduceerd wordt. Door elke maand een inkomen te geven, garandeert doTERRA niet alleen de boer zijn inkomen, maar ook ons als gebruiker een kwalitatief hoogstaand product!

Nog een stap verder is, dat de boer zelfs krijgt doorbetaald als de oogst mislukt. Eerlijke handel, gericht op relatie, duurzaam ook voor de natuur en een kwalitatief product. Zo kan het dus ook!

Soms is het niet genoeg: de Healing Hands Foundation

Dit is de stichting van dōTERRA waarin ze veel goede doelen steunen en initiatieven opzetten. Zo bouwen ze medische klinieken, scholen, drinkwater – en irrigatiesystemen, verstrekken ze microkredieten en begeleiden ze mensen uit de schuldsanering. Daarnaast hebben ze ook projecten om seksslavernij in onder andere India tegen te gaan.

Teruggeven en/of doorgeven

Ooit werd ik geraakt door de film ‘Pay it forward’. Doorgeven wat je zelf ontvangen hebt. Zou je denken dat dit in de zakelijke wereld ook kan? Na ruim 3,5 jaar betrokkenheid bij dōTERRA ben ik steeds meer verwonderd hoe dit werkt. Ja, het werkt! Bij iedere druppel olie die jij en ik gebruiken. Bij ieder product dat je koopt bouw je aan een betere wereld. Een wereld waarin we goed voor de aarde, dieren en mensen zorgen. Een wereld waarin liefde en zorg voor elkaar centraal staan.

Het kan wel! Ik loop daar warm voor. Jij ook?

Meer horen? Bestel een workshop om zelf in je eigen tijd te bekijken, doe mee aan de olie-challenge, kijk in de agenda, nodig mij uit op locatie.