Je fit voelen met een aromamassage

Dat massage goed is om te ontspannen dat weet iedereen wel. Maar massage kan veel meer doen. dr. David Hill van dōTERRA ontwikkelde de Aromatouch techniek: een lichte massage met behulp van acht verschillende oliën.

Spanning in je lichaam

Zoveel mensen hebben spanning in hun lichaam of mentale en emotionele spanning. En dat kan ook bijna niet anders met alles wat we tegenwoordig moeten (van onszelf) en waar we aan worden blootgesteld. In het centrum zijn wij erop gericht om rust en stilte te brengen in lichaam, ziel en geest. Daarom ben ik ontzettend blij toen ik de Aromatouch techniek ontdekte.

Verkwikkende ervaring voor lichaam, ziel en geest

Deze massagetechniek is heel geschikt om een verkwikkende ervaring te geven op al die niveaus. Ik masseer langs de rug, de nek en over de voeten met 8 verschillende oliën. Je zenuwstelsel ontspant heerlijk en je voelt dat er rust terugkomt in je lichaam door de combinatie met de zachte aanraking.

4 fases bij de aromatouch techniek

De Aromatouch massage bestaat uit 4 fases:

 • Verminderen van stress
  We hebben allemaal te maken met stress. Bij te veel stress helpt de aromamassage het lichaam te ontspannen en de geest tot rust te brengen.
 • Ondersteunen van het immuunsysteem
  In deze fase geven we het immuunsysteem een boost, zodat je weerstand wordt verbeterd en je je fitter en jonger voelt.
 • Verlichten van lichamelijk ongemak
  Deze fase heeft een verzachtend en kalmerend effect op het lichaam. De oliën die hier gebruikt worden, Deep Blue en Aromatouch, worden door sporters naar zware inspanningen graag aangebracht.
 • Lichaam en geest in balans brengen
  In onze maatschappij moeten we snel reageren en denken. We staan dus constant in opperste paraatheid. Als deze toestand te lang aanhoudt, eist dit zijn tol op ons lichaam.

Kalmerend, ontspannend en stressverlagend

De 8 oliën die ik gebruik in deze techniek sluiten perfect op elkaar aan. Ze werken: kalmerend, ontspannend en verlagen je cortisol (1). Immuunsysteem ondersteunend en beschermend. Een massage met deze olie versterkt de afvoer van afvalstoffen en de doorbloeding van je huid. Het helpt lichaam en geest om in positieve en actieve staat te komen, doordat serotonine (2) en dopamine worden verhoogd.

Een aromamassage is investeren in jezelf … tijd nemen om op te laden, te ontspannen en tot rust te komen. Het is soms zo moeilijk, vooral in drukke tijden. Maar daarom des te belangrijker om op een zorgvuldige manier om te gaan met lichaam en geest. Een ervaring met de Aromamassage gun ik je zo…

Totale ontspanning, maar ook een boost voor lichaam en geest om door te kunnen gaan.

Ik had nooit verwacht dat deze massage zo intens zou zijn. Ik ervoer een diepe rust en ontspanning alsof ik een paar weken op vakantie was geweest.” 

bron:

 1. https://www.doterra.com/US/en/blog/science-wellness-exercise-stress-resilience
 2. https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-lavender-oil-serotonin