Al vijf jaar rust

Al vijf jaar rust met christelijke meditatie en massage en meer

Deze maand vier ik het eerste lustrum van het Christelijk Spiritueel Centrum. Met dat het wellnesscentrum vijf jaar bestaat kan je gerust zeggen, dat het haar bestaansrecht heeft bewezen. Honderden mensen vonden hun weg voor een massage en naar de cursus meditatie. Het centrum biedt een plek om tot rust te komen en te herademen vanuit een christelijke spiritualiteit in combinatie met wellness en zelfzorg.  

Leven met aandacht is niet meer weg te denken in onze gehaaste en op prestatie gerichte samenleving. Als sociaal ondernemer en pionier startte ik in januari 2015 met het centrum want ik ben ervan overtuigd, dat dit ook z’n plek heeft. In de christelijke traditie is er ook aandacht voor leven uit ontspanning en aandacht voor de zintuigen. Het aanbod van massage, meditatie en essentiële olie biedt een gezonde aanvulling aan het bestaande christelijke aanbod. Het is toch raar dat je voor rust en ontspanning alleen in wellnesscentra terecht kan, waar volop andere spirituele elementen zoals boeddha beelden staan?

Pionieren

Met deze missie is het centrum sinds januari 2017 pioniersplek van de Protestantse kerk. Het is een erkenning voor de missie en relevantie: Dit hoort erbij! Je kan zeggen het CSC is een nieuwe vorm van christelijke aanwezigheid is in de samenleving. Met het ontspannen en rustgevende aanbod, gericht op zintuigen en lichamelijke ervaringen staat het centrum op een kruispunt van twee werelden: de christelijke wereld en de spirituele wellness wereld.

Dat dit prima gaat, bewijst de workshop massage voor partners. Deze workshop is al seizoenen lang populair.

Een deelnemer zegt: “Het voelde zo als thuiskomen om dit mee te maken. En dan niet alleen thuiskomen bij God, maar ook bij elkaar.” Lichamelijkheid, veiligheid, verbinding leggen en spiritualiteit komen in deze workshop moeiteloos bij elkaar. Ik geniet daarvan om het te mogen geven, samen met Rudy mijn man.

Het is mooi werk! Ik vind het heerlijk om mensen te mogen masseren. Een massage met een liefdevolle aanraking heeft een troostende, helende en ontspannende werking. De inspiratie haal ik uit de genezende kracht van de aanraking van Jezus. Met heerlijke geurende aromatische oliën, mag ik mensen uitgebreid zalven.

Sponsor mogelijkheden

Het centrum is ook een sociale onderneming, dit is bv. merkbaar in de mogelijkheid om een massage te sponsoren. Als je enthousiast bent over de ontspannende resultaten van massage, is er de mogelijkheid voor het (anoniem) sponsoren van een massage voor iemand die dat niet kan betalen. Het is bekend, dat mensen in uitkeringssituaties veel stress ervaren. Zoiemand een massage cadeau doen, is een vorm van diaconaat.

Met de gesponsorde massage in het centrum krijgt zowel het ontvangen van rust als het (door)geven vorm. 

Tjitske Volkerink

Dit hele jaar vieren we dit eerste lustrum met bezoekers. Op vrijdag 17 januari is er bv. een feestelijke avond.

Houdt onze agenda en nieuwsberichten in de gaten!

Meditatiecursus special!

En om dit te vieren is er in de komende meditatiecursussen die op 28 januari van start gaan voor het eerst de mogelijkheid om online mee te doen. Deelnemers krijgen ook een cadeau, namelijk gratis toegang krijgen tot online begeleide meditaties.