CSC gaat het land in!

Het Christelijk Spiritueel Centrum viert dit jaar haar het 5-jarig bestaan. Al 5 jaar bied ik in het centrum een plek om tot rust te komen en te herademen vanuit een christelijke spiritualiteit, in combinatie met wellness en zelfzorg. Het wellnesscentrum heeft in die vijf jaar als sociale onderneming en pioniersplek in de PKN haar bestaansrecht bewezen. Honderden mensen vonden hun weg voor bv. een massage, de cursus meditatie of een workshop over gezond leven. Deze mensen komen soms zelfs uit Zeeland of Friesland gereisd, vanwege het unieke aanbod. Een logische nieuwe stap is dan ook om met de kennis en ervaring die in 5 jaar tijd is opgebouwd te delen.   

Franchise

Vragen voor massage of meditatiebegeleiding komen uit het hele land. Daarom lanceert het centrum vanuit het centrale Hilversum een franchise-formule. Het afgelopen jaar draaide een succesvolle pilot in Ede. In 2020 zoek ik samenwerking met mensen uit verschillende provincies om het ontspannende aanbod breder aan te bieden. In Ede draaide bij Maarten Hagg de 1e pilot:

‘De holistische visie van het centrum spreekt me erg aan. Meditatie hielp mij om weer te bidden toen ik daar geen woorden voor had. Massage is zo mooi om te geven, mensen komen in een diepe rust. Dat helpt bij dankbaar leven’.

Maarten Hagg, Ede

Op 17 januari bij het jubileumfeestje, presenteerde ik de franchise. En het is zo gaaf om al meteen 2 geinteresseerden aanwezig konden zijn. Naast Maarten uit Ede is Willemiek Schippers ook belangstelling vanuit Streefkerk (Alblasserwaard).

Stichting City of Life

Voor het realiseren van de visie van het centrum is in 2018 de stichting city of Life opgericht. Over de ontwikkeling van de afgelopen jaren zegt Jan de Leede, als voorzitter van het bestuur het volgende:

“Je hebt een idee, een gevoel. Een gevoel dat er een gebied is tussen christelijk geloof en kerk en aandacht voor lichaam en gezondheid in. Christelijke spiritualiteit noem je dat. Maar je moet het voortdurend uitleggen. Wat is dat precies. Hoe ziet die aandacht voor lichaam, ziel en geest eruit? Mediatie? Aanraking? Heling? Zo’n tussengebied bedenken is één ding. Een tweede is hier woorden voor te geven. U merkt hoe moeilijk ik dat vind, maar Tjitske heeft hier een overtuigend verhaal bij. Van overleven naar leven. Tot jezelf komen en rust vinden. Iets van God ervaren. Een derde is naast die woorden er ook vorm aan geven. Op een manier die aanspreekt.” 

Jan de Leede is voorzitter van het bestuur Stg. City of Life

Het CSC hoort erbij!

Leven met aandacht is niet meer weg te denken in onze gehaaste en op prestatie gerichte samenleving. In de christelijke traditie is er ook aandacht voor leven uit ontspanning en aandacht voor de zintuigen. Het aanbod van massage, meditatie en essentiële olie biedt een gezonde aanvulling aan op het bestaande christelijke aanbod. Het hoort erbij!

Pioniersplek

Het christelijke wellnesscentrum voor lichaam, ziel en geest is al 3 jaar pioniersplek van de Protestantse kerk. Naast het persoonlijke wellnessaanbod, is het centrum een nieuwe vorm van christelijke aanwezigheid in de samenleving en staat daarmee op een kruispunt van twee werelden. In januari is bekend geworden, dat een 2e periode is toegekend als pioniersplek.  We gaan door en we mogen groeien.

Welkom in Hilversum, of online. Heeft dit verhaal je geinspireerd, lees dan verder over het franchise-model.

Tjitske, januari 2020