Meditatie is thuiskomen

Oja? Nou, meditatie is eerder een thuis maken. Een thuis voor je geest, je hart en je lichaam. Thuis is nu belangrijk, we brengen veel meer tijd thuis door. Dat Ikea eergisteren open ging, dat zal je niet ontgaan zijn. De bouwmarkten deden ook goede zaken. Zijn het de lentekriebels? Het is wel duidelijk dat mensen er echt aan toe zijn om hun interieur te verfraaien en om eindelijk eens hun huis en tuin op te knappen. Waarom? We zijn toe aan vernieuwing, opfrissen, ons thuis heeft een opkikker nodig.

Maar, hoe zit het met je hart? Kom je ook tot rust thuis? Is je huis een thuis?Kijk eens rond in je huis, heb je ook een plek waar je stil kan worden? Een plek waar je je hart koestert? Je geest kan helpen om tot rust te komen en bij jezelf te komen?

Ik ben ervan overtuigd dat je omgeving kan meewerken. Een plek apartgezet in huis waar je je kunt terugtrekken voor stilte, gebed of meditatie. Hier kan je meer lezen over fysieke ruimte maken voor rust.

De juiste spullen op z’n plek zetten, dat is nog niet mediteren. Je hebt dan wel je kaarsje neergezet en je knielbank, maar dan moet je nog gaan doen…mediteren. Dat is nog best lastig als het geen gewoonte voor je is.

Heb jij al eens gemediteerd? Waarom zou je gaan mediteren? Een paar redenen: 

  • Door mediteren kun je je beter concentreren en focussen
  • Je leert beter geestelijk onderscheiden, doordat je tijd neemt te luisteren.
  • Het is behulpzaam middel op je weg naar vrede en rust
  • Je immuunsysteem wordt sterker
  • Je komt sneller in slaap en je slaapt dieper
  • Je leert nieuwe manieren om God te ervaren.

Is dit iets wat bij jou een verlangen raakt? Juist in deze periode dat we gedwongen zijn uit ons gewone levensritme te stappen, is starten met mediteren een kans, Marielle volgde de laatste cursus en het veranderde haar leven:

“Omdat de cursus 9 weken duurt, is er tijd om een nieuwe gewoonte aan te leren. Stapje voor stapje heb ik geleerd hoe je kunt mediteren en heb ik ontdekt welke oefeningen bij mij passen.”

Marielle

In mei start weer een cursus, een online cursus. Nu ons leven veranderd is kan mediteren je helpen thuiskomen. Bijvoorbeeld met de nieuwe online cursus mediteren ‘Tijd voor je hart’. Laat je online helpen om offline te gaan en kom thuis bij jezelf.

Heb je al eerder de cursus ‘Tijd voor je hart’ gevolgd? Wat was voor jou een van de redenen om de ontdekkingsreis van mediteren te maken? Met welke gedachtes en gewoontes sloot je de cursus af? Ik hoorde van tientallen cursisten de vraag om een vervolg. Dit is de tijd om daaraan gehoor te geven. In mei start een nieuwe online vervolgcursus. Hier kan je meditatiepraktijk weer ophalen. Wij mensen hebben vaak externe motivatie nodig, een personal trainer in de sportschool. Of een hardloopmaatje. Een vervolgcursus meditatie helpt om de draad weer op te pakken, want dan heb je wekelijks een afspraak om te gaan mediteren. Iets voor jou?

Kom tot rust, kom tot jezelf… Een schijnbare tegenstrijdigheid, kom online mediteren om offline thuis te komen bij jezelf. Bij je hart.