Steek een lichtje aan!

Steek een lichtje aan

In de adventstijd kan iedereen tussen 16.00 en 17.00 uur een kaarsje komen aansteken in de lichtjesboom. Het aansteken van een kaars symboliseert het in het licht brengen van onze wensen of verlangens. Een kaars kan worden aangestoken als gebed om vrede of een verzoek om genezing.

Betrokken

Als ik in de ochtend tijd heb op mijn stilteplek, dan zie ik de ikoon die daar staat. Een beeld van de betrokken, bewogen Heer. Hij luistert. Hij kijkt betrokken. Dit geeft me het besef dat Hij erbij is in ons leven. Hij is met ons.

Steek een licht aan

Delen

Hij is er voor heel Hilversum. Ook voor mensen die Hem niet kennen. Deze uitnodiging wil ik delen in een wereld waarin veel mensen alleen zijn, eenzaam of belast. Als een manier om Jezus beroemde woorden uit het bijbelboek Matteüs in actie te laten komen: ‘Kom tot Mij allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven’.

In de adventstijd kunnen mensen een adventslicht ontsteken in het centrum. Ik hoop dat ze dan ervaren dat ze met hun noden, hun wensen en vragen bij God mogen komen. Misschien zelfs wel een gebed. 

Als christen geloof ik dat het aansteken van een kaars het licht van Christus symboliseert. Een kaars aansteken helpt je hart lichter te maken, als je het moeilijk hebt.

Kom binnen, en steek een kaars aan

Vrijblijvend en gratis. Welkom!

Wil je deze actie bekend maken? Hier kan je de poster downloaden om naar iemand te mailen of op je Facebook of Insta te delen!