Met een rolletje olie gaat haar zoon weer naar school

baat hebben bij olie

Waarom zou een projectmanager in de IT bezig gaan met olie-workshops geven? Het korte antwoord is: zij en haar kinderen hebben er baat bij! Met een rolletje olie gaat Jurjanne haar zoon weer met nieuwe moed naar school. Dit blog gaat over haar hoe zij door contact met Tjitske de olie is gaan gebruiken en nu deze deelt. En hoe deze ervaringen haar leven hebben veranderd.

Jurjanne Dijkstra is als projectmanager werkzaam binnen grote corporate organisaties en start ups. Ze woonde en werkte acht jaar in Afrika. Ze bouwde in Oeganda aan een kinderdorp voor 500 kinderen en runde een crisisopvang onder andere in Kenia en Oeganda. Haar twee oudste kinderen heeft ze daar geadopteerd. Inmiddels woont ze met haar drie zonen in Amersfoort.

Een van haar kinderen heeft een chronische ziekte waardoor ze ziekenhuis in en uit gingen de afgelopen jaren. Vele operaties volgden. Veel stress, pijn en verdriet. Toen hij afgelopen winter ‘weer’ thuis was, was ze moe en moedeloos van de zoektocht naar hoe ze haar zoon kon geven wat hij nodig had. Haar toen negenjarige had al een heel leven van pijn en trauma achter de rug. Op school ging het niet meer hij kwam helemaal thuis te zitten. Op een dag was hij zo somber dat hij schreef “mama ik wil echt niet meer’.

Natuur

De lockdown in het voorjaar, kwam eigenlijk op het goede moment. Zo kunnen ze samen thuis zijn. Een arts, en behandelend kindertherapeut, schreef al eerder natuurlijke geneesmiddelen voor, Goudzalf om zijn hart te helen, en zo ging Jurjanne op zoek naar iets wat vrede en kalmte zou geven bij alle stress, pijn en verdriet. In haar jaren in Afrika, ging ze voor het eerst natuurlijke middelen gebruiken. Er was altijd wel iemand die bij huis tuin en keuken kwaaltjes adviseerde: pluk deze planten uit de tuin en gebruik het zo en zo. En het hielp. “Ik ontdekte toen al dat de natuur zoveel meer te bieden had, dan ik wist, dus ik ging verder zoeken”. 

Proefjes

Jurjanne kwam via google bij een artikel over de werking van Vetiver. Ze bedacht dat dit haar zoon wellicht zou kunnen helpen. Al jaren kende ze Tjitske als goede vriendin van haar broer. Ze bedacht dat zij haar wellicht zou kunnen helpen aan Vetiver te komen. Een berichtje was snel gestuurd. “Tjitske stuurde per ommegaande een paar lieve mini flesjes met Vetiver en Wild Orange”.

Ook nodigt Tjitske Jurjanne uit om eens verder te praten. Nadat de olie succesvol is uitgeprobeerd, komt ze samen met haar zoon naar het Centrum. Hij moet vooral zelf ruiken welke olie hem aanspreekt en raakt. En dat werkt! Met het startpakket olie in huis, gebruikt ze in het begin vooral Vetiver met Wild Orange, die werkt immers! En de collectie olie breidt zich uit als ze steeds meer de olie leert gebruiken. De Brave uit de doTERRA kidscollectie ontdekt haar zoon zelf, het blijkt een hele fijne aanvulling voor hem. En de opmaat naar een wonder. De start van een mooie oliereis! 

Wonder

Na maanden thuisblijven, gaat Jurjanne’s zoon na de meivakantie voor het eerste sinds jaren weer fulltime naar school. Jurjanne vertelt: “Hij heeft nieuwe moed en vertrouwen. En als ‘t in de ochtend moeilijk opstarten is, weten we samen hoe we verder moeten. De schooldag begint. Het afscheid nemen aan het begin van een schooldag, blijft voor hem altijd lastig, maar met Brave altijd in zijn jaszak stapt hij met nieuwe moed en vertrouwen over de drempel. Ik vind dat zo’n wonder!

Het is bijzonder hoe het zelf olie kiezen werkt bij kinderen. Jurjanne was zelf niet op het idee gekomen om Brave aan haar zoon te geven, maar hij kiest het en het helpt hem. Samen hebben ze afgesproken, dat als hij in de ochtend denkt: het is moeilijk, ik zie op tegen vandaag, dat hij dan die roller gebruikt en het wel gaat proberen. En zo werkt het voor hem.

Ook haar andere zoon raakte geboeid. Hij vindt het soms lastig om zich te focussen op wat gedaan moet worden en gebruikt nu Thinker uit de Kidscollectie. Het bijzondere is dat ze hun olietjes ook ‘uitdelen’ aan kinderen in hun klas.”

“Tjitske heeft me in aanraking gebracht met essentiële oliën en heeft met de weg gewezen hoe ermee om te gaan. Een prachtige leerschool. Die veel meer is dan oliën. Uiteindelijk gaat het over een gezonde levensstijl waarin de olie een grote rol spelen. Het is een ontwikkelingsreis en een ontdekkingstocht.”

Jurjanne Dijkstra

Uitdelen

Het ontdekken van het waardevolle van essentiële olie, is een zegen voor haar gezin, maar daar blijft het niet bij. Jurjanne geeft een vriendin met een zoon een kalmerende roller met vetiver en wild orange. Als die jongen na de meivakantie (ook) weer naar school gaat, is de juf verbaast over hoe anders hij is.

De producten hebben ook zo’n enorme kracht van zichzelf dat het geen moeite kost om aan andere mensen te vertellen wat voor enorme waardevolle toevoeging ze zijn in ons leven! “Bij dōTERRA kan je door delen en verkopen, inkomen creëren. Daarvoor wil ik wel het hele verhaal kennen. Ik merk steeds weer dat ik het leuk vind om er mee bezig te zijn, en dat het me enorm fascineert”.  Jurjanne is hiermee een stap verder gegaan en heeft het delen zakelijk opgepakt. Ze deelt haar kennis en voorbeelden van het gebruik van olie, en ze bouwt aan een business: juroil.

Droom

Jurjanne zou Jurjanne niet zijn als ze niet groot zou denken. Wat is er nog meer mogelijk? Haar visie groeit. Ze realiseert zich dat juist in de landen waar haar kinderen vandaan komen, planten en bomen groeien die waardevolle olie opleveren. Ze heeft al jaren de droom om land te kopen en na te laten aan haar kinderen. Maar als daar nou eens olie ‘gewonnen’ zou kunnen worden… Vele uren besteedt ze aan een goed plan. De juiste mensen, de zaden en de gewassen om te planten. Door corona is de werkloosheid daar enorm gegroeid. Met dit project kan ze bijdragen aan werk en inkomen en ontwikkeling in die regio. In het team waarin we begeleidt worden in het uitdelen en bouwen, wordt nadruk gelegd om een verschil te maken in de wereld. Voor mij komt hierin alles bij elkaar. De mogelijkheden die er liggen met de olie van dōTERRA zetten me in beweging om mijn droom te realiseren”.

Geloof

“Bijzonder ook hoe de ontdekking van de olie ook mijn geloof weer versterkt. Het is een bevestiging van wat ik wel wist, maar opnieuw mag ervaren. God heeft de aarde zo fantastisch gemaakt, dat we in de natuur vinden wat we nodig hebben voor een gezonde ondersteuning in ons leven. Wat een enorme rijkdom!


Dit is een blogserie met ervaringen van bezoekers van het CSC. Hoe komen mensen bij ons terecht? Wat is hun vraag en wat hun ervaring? Dit keer Jurjanne over hoe ze olie ontdekte en wat ze er mee kan. Een serie ervaringsverhalen gemaakt door Karin Timmerman.


Lees meer van deze ervaringsverhalen:

  • Christie ‘Op het juiste moment, komen de juiste mensen op je pad
  • Sonja ‘Soms is je lichaam eerlijker
  • Peter ‘Verkwikt door de massage
  • Esther ‘Het jezelf gunnen
  • Mariëlle ‘Meditatie raakt de kern