Dineke is blij met essentiële olie

Dineke Oduch is verpleegkundige op de spoedeisende hulp en moeder van drie jonge jongens. Zeven jaar geleden begon ze een zoektocht naar natuurlijk leven. In die tijd was er veel ziekte in haar omgeving en ze nam zich voor om uit zoeken hoe ze als gezin gezonder konden gaan leven. Tijdens het lezen hierover kwam ze geregeld essentiële olie tegen als hulp. Zo werd ze nieuwsgierig. Een zus bracht haar in contact met Tjitske. 

In maart 2019 bestelde ze haar eerste olietjes, een begin van een mooie weg. Ze deed meteen oliekamp. ”Wat ik me herinner van het oliekamp, dat ik ontdekte hoe mooi de organisatie dōTERRA is. Wat ze voor de wereld doen. Dat geeft me vertrouwen”.

“De eerste olie die me aansprak”, vertelt Dineke, “was de On Guard in de diffuser. Het voelde als een warme jas, een behaaglijk gevoel. Thuiskomen. Een beschermende olie is het. Op het moment heb ik het ook weer veel in de diffuser. Ik moest ook wennen aan sommige geuren. Frankincense sprak me eerst helemaal niet aan, nu waardeer ik het.”

Lavendelmassage

Dineke gebruikt de olie ook vanaf het begin al voor haar kinderen “Ik begon met dat ik ze een korte massage gaf met lavendel voor het naar bed gaan. Dat brengt dat je tijd maakt voor ze, contact hebt, samen met de werking van de olie. Een van m’n zonen heeft wat benauwdheidsklachten, en hij krijgt vaak Air met Lavendel in de diffuser voor de nacht. Voor hem gebruik ik ook wel eens The Symphony of the cells protocol voor het ademhalingsstelsel. En daar heeft hij echt baat bij”.

Brave en Stronger

“Sinds een paar maanden heb ik de Kidscollectie en ze hebben gewoon hun eigen voorkeur. Dan denk ik soms dat ze allemaal de rode (Stronger) nodig hebben, maar kiest een van hen juist de Brave, de oranje, en de blauwe Rescuer. Die de blauwe kiest is qua karakter ook echt een doener. Hij vindt die blauwe stoer, ‘want die is ook voor spierpijn’ weet hij. Degene die de oranje kiest, heeft het nodig om stand te houden in de klas. De Calmer gebruiken we vaak voor het slapen gaan, even op de pols of in de nek.

De kinderserie: kleurige rollers met verdunde olie, speciaal voor kinderen.

Toen ik kinderen kreeg, wilde ik zorgen dat ze zo gezond mogelijk groot zouden worden. Dus probeer ik ook te voorkomen dat ze teveel met suikers en plastics in aanraking komen. Bij dat gezond leven is het vanzelfsprekend geworden om ook natuurlijke zelfzorg van essentiële oliën te gebruiken.”

Spiritualiteit

Dineke vond het een verademing om Tjitske een christelijk geluid te horen over gebruiken van olie. Het was daarmee uit het mystieke gehaald waar ze het daarvoor vaak tegenkwam. Dit gaf haar nog meer ruimte en kracht. “Tjitske heeft veel uitgezocht, dat maakte het voor mij gemakkelijker om zelf vrijmoedig stappen te zetten om meer van de olie te ontdekken.” Wat ook resoneert bij Dineke, is het ‘zorgen voor jezelf’ en het serieus nemen van de schepping. “Daarin zit mijn passie, het is voor mij een drijvende kracht om meer te weten van de olie en haar werking.”

“We zijn best weggeraakt van de natuur en we realiseren ons dat nu. Plus dat je beseft dat je goed voor jezelf moet zorgen om voor anderen te kunnen zorgen.

Dineke Wibbelink-Oduch
Compleet

“De emotionele werking van olie vind ik fascinerend, maar ik ben nu vooral bezig met de fysieke werking. Het gaat natuurlijk wel hand in hand. Dat merk ik wel. Wij bestaan uit lichaam, ziel en geest. En op alle vlakken kun je olie toepassen. Het blijft een uitdaging om lichaam en geest bij elkaar te houden.

Ik vind het ook belangrijk om goed met de aarde om te gaan. Dat hoort ook bij dat totaalplaatje, ik ervaar een urgentie om goed met m’n lichaam om te gaan. Dat is voor m’n lijf en voor het milieu goed”.

Delen en bouwen

Met haar kennis en passie kwam het verlangen, om dit met meer mensen te delen. Haar passie is groot. Maar hierin zo te werk gaan dat ze ook een inkomen aan verdient, vind ze best spannend.  Daarvoor krijgt ze coaching van Tjitske. Hoe is dat? “Tjitske ziet potentie in je, en ze weet dat aan te boren ook al zie je het zelf nog niet. Ze weet het te benoemen, dat helpt als ikzelf vooral zie wat nog niet goed gaat en daarvan baal.”

Identiteit

“Van mezelf was ik geen verkoper. Maar ik merk dat mijn enthousiasme over olie me motiveert. Nu volg ik ook workshops over mindset en zelfontwikkeling. En ik ben aan het formuleren waarom ik nou zo enthousiast ben. Een van de dingen is toch wel hoe ik merk dat God zo van zijn schepping houdt, dat Hij die onderhoudt. Hij zorgt, en zijn liefde uit zich ook in dat Hij de olie geeft. Dat idee zichtbaar maken, dat is mijn passie.”

Je vindt Dineke via haar facebookpagina Dineke Oduch.


Leuk om dit blog af te sluiten met een origineel recept van Dineke voor het maken van je eigen toetenpoetsers:

Toetenpoetsers à la Dineke:

  • Pak een rol keukenpapier en een (glazen) pot/bak met deksel
  • Neem een kopje water met een scheut draagolie, en voeg daar een paar druppels Melaleuca en Lavendel bij.
  • Dan giet je het hele kopje over de rol zodat die flink door is.
  • Dan bewaar je de rol in een glazen pot met deksel.
  • Na de maaltijd gebruiken om gezicht en handen even fris te maken!
Er staan veel #DIY (do it yourself) recepten op de internationale website van dōTERRA: https://www.doterra.com/US/en/blog/diy

Een blogserie met ervaringen van bezoekers van het CSC. Hoe komen mensen bij ons terecht? Wat is hun vraag en wat hun ervaring? Dit keer Dineke over hoe ze olie ontdekte en wat ze er mee kan. Een serie ervaringsverhalen gemaakt door Karin Timmerman.

Lees meer van deze ervaringsverhalen:

Harmieke Olie helpt bij het verwerken van haar scheiding

Marian maakt zelf anti-snoepcapsules

Jurjanne Met een rolletje olie gaat haar zoon weer naar school

Christie Op het juiste moment, komen de juiste mensen op je pad

Sonja: Soms is je lichaam eerlijker

Peter: Verkwikt door de massage

Esther: Het jezelf gunnen

Mariëlle: Meditatie raakt de kern