Van begin tot eind verbonden met mirre

Verbinding, iets waar we in deze tijden met z’n allen zo naar verlangen. Contact tot in het diepst van je wezen om gezien te worden voor wie je echt bent. Een van de belangrijkste relaties is daarbij die met je ouders, of je kinderen. Met een gezonde attachment (verbinding) kom je beter tot rust. Weet je dat het kan met Bijbelse olie?

Bijvoorbeeld Mirre, een bekende olie naast wierook, beiden olie die al in de Bijbelse tijden gebruikt werden. Mirre komen we bijvoorbeeld tegen in het leven van Jezus. Aan het begin van zijn leven én aan het einde van zijn leven én in beide verhalen is zijn moeder betrokken, hoe bijzonder!

Van het begin…

Maria is nog jong als ze moeder wordt en als ze op hem neer kijkt weet ze: Hij zal de wereld veranderen. Dat blijkt ook uit het bezoek, geleerden uit andere delen van de wereld komen langs en brengen cadeaus. Één van de cadeaus is mirre; een voorspellend cadeau vooruitlopend op zijn dood zo’n dertig jaar later. Want mirre is bitter, niet alleen qua geur, maar ook in het gebruik in die tijd… het balsemen van overledenen.

Tot het einde…

Dertig jaar later staat ze onder zijn kruis en kijkt op. Haar zoon geeft haar bescherming en sterft. Ze nemen zijn lichaam mee en leggen hem in een graf. Op eerste paasdag gaan ze volgens het gebruik met mirre en andere olie terug naar het graf om hem te balsemen. Vol verdriet en met bittere tranen zal Maria onderweg zijn gegaan.

Verbonden met mirre

Wij gebruiken mirre niet meer voor het balsemen van overledenen, maar we kunnen het nog steeds gebruiken om te verbinden en om verbindingen te helen. Juist in deze tijd van contact zoeken. Laat je verbinden zoals Maria van begin tot eind verbindt met haar zoon door mirre.

In de komende weken nog 2 blogs over de Bijbelse oliën, dan staan de cypres en nardusolie centraal.

Bekijk ook de oliemomentjes over de Bijbelse olie Mirre: