Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Verandering

Hoe vaak heb je de titel moeten lezen voor je ‘m goed snapte? Toen ik het voor het eerst hoorde krabde ik wel even achter m’n oren. Maar het is helemaal waar. Je hoeft geen andere uitkomsten te verwachten als je doet wat je altijd deed. Want dan krijg je gewoon hetzelfde. Dus: als je niet wilt dat het blijft zoals het was, dan is het verstandig om iets anders te gaan doen. Persoonlijke verandering is alleen niet makkelijk.

Zit je vast?

Hoe ervaar jij dat? Je weet dat er íets in je leven moet veranderen. Want je zit vast. Soms in oude gewoontes, moeilijke relaties, of gewoon een ongelofelijke rotperiode waarbij je het zelf niet meer weet en je zicht op God kwijt bent.

Je bent niet de enige. Veel mensen die naar het centrum komen, doen dat omdat ze weten dat er iets moet veranderen in hun leven.

Is persoonlijke verandering spannend?

Misschien heb jij dan ook wel tegelijk dat je het ontzettend spannend vindt. Dat het idee van veranderen vooral weerstand oproept. Dat je je schrap zet bij de gedachte dat je iets ‘moet’ gaan voelen. Of dat voelen er vast en zeker toe leidt dat je helemaal onderuit gaat.

We hebben nu vastgesteld dat we soms wel weten dat we verandering nodig hebben, maar dat het heel moeilijk kan zijn om het proces aan te gaan. Toch wil ik je aansporen, bemoedigen, of hoe je het ook maar noemen wilt om het toch aan te gaan.

Gevoel en verstand in balans

Dit betekent niet dat je je gevoel alleen maar volgt, of je verstand loslaat, maar dat ze in balans komen

Het betekent wel een stap naar vrijheid, naar het ervaren en aanvaarden van emoties én niet-werkende gedachtes.

Het mooiste aan mijn werk vind ik dat we dit proces sámen aan kunnen gaan. Ik blijf bij je, bij iedere stap in je persoonlijke veranderingstraject. Durf jij het aan?

Laat me weten hoe ik je kan helpen.