7 boeken over christelijke meditatie die je eigenlijk niet moet lezen…

… maar doen. Eigenlijk zeggen we altijd, we moeten minder boeken over christelijke meditatie lezen en het meer (leren) doen, maar goed. Erover lezen kan geen kwaad natuurlijk en kan je juist ook helpen om weer/meer te gaan mediteren.

Deze zomer geven wij je in het Christelijk Spiritueel Centrum een inkijkje in onze meditatie-keuken. Met interessante filmpjes, blogs over vormen van christelijke meditatie en vandaag een mooi stapeltje boeken die ons persoonlijk of in het centrum helpen om te (leren) mediteren en met meer aandacht te leven. Weet je nog goede toevoegingen? Ze zijn van harte welkom.

boeken die over meditatie gaan

Koester je hart

Mirjam van der Vegt

Boekje met 40 stiltetips voor je leven. Praktisch, met goede toepassingen om niet alleen de uiterlijke stilte (geen lawaai om je heen), maar ook de innerlijke stilte te vinden. Alles om meer van God te ontdekken en beter Hem te weerspiegelen, want in de stilte ontdek je de liefde.

€ 15,99 (excl. verzendkosten)

Kijken en luisteren naar Jezus

Jos Douma & Zr. Nadia Kroon, e.a.

Lectio Divina doen we in het centrum iedere maandagmorgen én komt terug in de meditatiecursus. Het is een vorm van meditatie waarbij je biddend bijbel leest. Of zoals Jos Douma het verwoord: Bijbellezen met je hart. In dit boek staan 40 Lectio’s die je helpen om hier verder mee te komen.

€ 17,99 (excl. verzendkosten)

Stil, mijn ziel

Jos Douma

Dit boek gaat over contemplatie. Contemplatie is een vorm van christelijke meditatie, onderdeel van de cursus ‘Tijd voor je hart’. Daarmee ga je écht de stilte in. Niet iets beangstigends, wel iets wat tijd kost.

€ 14,99 (excl. verzendkosten)

Vertrouw op je gevoel

Nikolaas Sintobin

Nikolaas Sintobin gaat te rade bij Ignatius van Loyola voor het maken van goede keuzes. Hoe doe je dit bij het opvoeden, als je in crisis bent, boos of in de zevende hemel? De jezuïeten hebben een eeuwenoude expertise in aandachtig en luisterend in het leven staan. Dit boek ontsluit deze schat voor het brede publiek. Honderd herkenbare voorbeelden maken er een praktische en laagdrempelige gids van.

€19,99 (excl. verzendkosten)

Leven met Ignatius

Nikolaas Sintobin

De ignatiaanse spiritualiteit is geen leer. Het is meer een gereedschapskist met instrumenten die we kunnen gebruiken om intenser te leven. Wil je dus met je voeten op de grond blijven staan en leren hoe je bewuster leeft? Dan is dit boek voor jou.

€14,99 (excl. verzendkosten)

Mindful met Jezus

Philip Troost

Philip Troost legt in dit boek uit hoe je als christen gebruikt kunt maken van Mindfulness. Heel praktisch. Ik gebruik er vaak voorbeelden uit tijdens de online meditatiecursus als we het hebben over mindfulness.

€ 17,50 (excl. verzendkosten)

Samen luisteren in de stilte

Jos Douma, Anselm Grün, e.a.

In dit boek wordt Lectio Divina eenvoudig uitgelegd en krijg je als lezer veel voorbeelden die kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Een praktisch handboek waar je gelijk mee aan de slag kunt.

€ 16,99 (excl. verzendkosten)