Massage als pastorale ontmoeting

Het werk dat we doen in het Christelijk Spiritueel Centrum doen we niet zomaar. Wat we doen heeft een missie. Iedere aankoop die je doet, ieder bezoek dat je brengt zorgt ervoor dat wij door kunnen blijven gaan met onze missie. Jouw steun is in deze tijden dus ook echt onmisbaar.

Van overleven naar Leven

Onze missie is mensen helpen om van overleven naar Leven te gaan.

Wij geloven dat we zijn gemaakt door God, dat Hij het beste met ons voorheeft en dat we daarom ook goed voor onszelf mogen zorgen. Zelfzorg kan er op heel veel verschillende manieren uitzien, maar onze aanpak is dat we er holistisch naar kijken en ons richten op lichaam, ziel en geest doormiddel van massage, meditatie en olie.

Daarom willen we ook in deze tijden doorgaan. Wat we doen is niet zomaar wellness, het is een pastorale ontmoeting, het is een vorm van geloven. Van geloof doorgeven.

Pioniersplek

Wat we doen is een nieuwe vorm van kerk-zijn. Tjitske verwoord het zo in onderstaand filmpje: ‘Ik kom op plekken waar de kerk niet komt en de drempel hier is veel lager en sluit aan bij wat mensen zoeken en nodig hebben.’ Daarom zijn we ook aangesloten bij de PKN en zijn we een pioniersplek, ook gedragen door de Protestantse Gemeente Hilversum.

De gesprekken die we voeren, de massages die we geven en alle andere activiteiten die we hebben dragen in principe bij aan de missie (of het mogelijk maken van deze missie).

Pastorale ontmoeting

Het klinkt misschien wat gek, een massage als pastoraat, maar als je er verder over denkt klopt het wel.

Een gesprek in de kerk gaat in principe over je leven en je geloof en vindt plaats in een veilige setting. Het doel is om je te helpen op je weg, om naast je te staan en om je te ondersteunen in je struggles en je (on)geloof.

Een massage gaat veel dieper dan een vluchtige aanraking waar je ontspanning in vindt. Het is een gesprek waarin je lichaam vertelt hoe het met je gaat en de aanraking wordt door sommigen ervaren als een gebed. Je bent één mens, lichaam, ziel en geest en je geloof zit in je botten, ervaar je met je spieren en voel je in je hart.

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor massage & coaching aan, daarbij voeren we kort een gesprek over wat er gebeurt met je lijf. Wat voel je, wat gebeurt er en wat betekent dat voor je leven en je geloof.

Kortom, op een ongewone manier zijn we er voor jou als luisterend oor, in een pastoraal en persoonlijk gesprek, in woorden of massage. Je bent hoe dan ook welkom.


Wil je meer weten over de missie en het werk dat we doen als pioniersplek? Het Centrum is als pioniersplek een van de eerste die als sociale onderneming functioneert. Ook een vernieuwende vorm van kerk-zijn. Bekijk dan onderstaand filmpje vanuit de PKN of bekijk ons YouTube kanaal.