Massage bij traumaverwerking is superkrachtig

‘ Je moet niet denken maar voelen!’ Een kreet die ik wel eens tegenkom op het internet. Het klinkt zo gemakkelijk: ‘van denken naar voelen’, maar ga het maar eens doen! Zo gemakkelijk is dat niet voor veel mensen.

Praten, praten, praten

Zeker in onze maatschappij waar we geleerd hebben om zoveel mogelijk te denken en zo weinig mogelijk te voelen. Dus als er iets shockerends in ons leven gebeurd verwerken we dat vaak door te praten. Met een therapeut, met onszelf midden in de nacht of met mensen om ons heen.


Ik ben helemaal voor praten, ik denk dat het superbelangrijk is om te praten over de dingen die we meemaken en tegelijk wéét ik dat het niet het hele verhaal is. Soms zijn woorden niet genoeg om bij de pijn of jezelf te komen.

Trauma en stress

Als je een trauma* hebt opgelopen en je hebt niet de kans gehad om het goed te verwerken, kan het zijn dat je lichaam daarop reageert (o.a. uitgelegd in het mooie boek ‘traumasporen’). Dit kan zijn met stress, onverklaarbare klachten, huiduitslag, etc.. Dan is het belangrijk om de klachten te verbinden met je trauma. Dat klinkt misschien vaag, maar het is precies wat we doen bij onze massage & coaching sessies.

Door in een veilige omgeving te masseren gebeurt er iets bijzonders. Je gaat voelen.

Je voelt je lichaam, je zijn. Er gebeurt iets maar je weet niet wat het is.

Tijdens de massage krijg je bij en bepaalde aanraking of olie een beeld in je hoofd en het grijpt je aan. Het doet iets met je.

Samen met Tjitske ga je langzaam kijken wat er gebeurt, ze helpt je met gerichte vragen over wat je voelt, ziet en ervaart. Soms roept dat heftige emoties op en ook dat is oké.


Let op: Het is niet gemakkelijk en niet altijd brengt de massage direct ontspanning bij het verwerken van trauma’s, omdat je zo hard aan het werk bent.

Maar daar staat tegenover dat het een superkrachtige manier is om aan de slag te zijn met de uitdagingen die het leven je heeft toegeworpen. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Je gaat dit samen met Tjitske aan.

Je bent van harte welkom om het te komen ervaren hoe het is om massage te ontvangen, wie weet kan het ook jou tot zegen zijn. Vind je het spannend? Dat is heel normaal, daar hou ik rekening mee, want van denken naar voelen is misschien moeilijk, maar wel superkrachtig!

*Een trauma kan van alles zijn: Een ongeluk, misbruik, afwezige ouders of andere heftige gebeurtenissen. Onderzoek wijst uit dat massage daarbij kan helpen. Overigens, niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Zie het onderzoek hier en het verhaal hoe Jurjanne haar zoon hielp om weer dapper naar school te kunnen.


Tjitske Volkerink heeft een missie. Om mensen te helpen om van overleven naar Leven te gaan.

Dat doet ze door haar holistische aanpak van lichaam, ziel en geest.

Daarom biedt ze massages, meditatie en essentiële olie aan. Hiermee geeft ze jou en iedereen die dat nodig heeft tools om in je eigen leven meer rust te vinden en zo van overleven naar Leven te gaan.


bekijk gerelateerde producten in de webshop