Nu ook zwangerschapsmassage mogelijk!

Een heerlijk ontspannende zwangerschapsmassage? Ik kan het je zo aanraden! Zo’n negen jaar geleden liep ik rond deze tijd als zwangere rond. En naarmate de weken verstreken, mijn buik dikker werd en mijn energieniveau afnam kreeg ik meer en meer behoefte aan een massage.

Maar ja… Die buik zit natuurlijk enorm in de weg, want op een gegeven moment lukte dat niet meer goed. En tegen het einde lukte draaien, opstaan of makkelijk liggen ook niet meer lekker.

Maar wat een genot was het als ik dan op mijn zij lag en de masseuse mijn rug masseerde. Ik herinner me zelfs dat ik een keer in slaap gevallen was en van mijn eigen snurken (nog zo’n zwangerschapskwaaltje) wakker geworden was. Heerlijk ontspannend.

Ze wilden alleen bepaalde delen niet masseren, want dat zou de bevalling kunnen opwekken.

Nu ook zwangerschapsmassage in Hilversum

Toen bestond het Christelijk Spiritueel Centrum nog niet en woonde ik niet echt in de buurt, maar nu kan iedere zwangere hier wel terecht voor een overheerlijke massage… want Tjitske heeft een onlangs een massagekussen aangeschaft. Eentje waar buik en borsten in verdwijnen, zodat je heerlijk ontspannen kunt liggen, zonder druk te voelen.

Een zwangerschapsmassage -kussen
Een zwangerschapsmassage -kussen

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is niet heel hard en past heel goed in een leven als zwangere, maar toch raden we altijd aan om even met je verloskundige te checken of je een massage aankunt. Sowieso wordt een massage voor 14 weken afgeraden, maar overleg gerust over waar jij behoefte aan hebt.

Veiligheid voorop

Belangrijk is dat Tjitske weet wat ze doet. Ze maakt alleen gebruik van veilige technieken, gebruikt geen essentiële olie die schadelijk zijn en heeft een speciale cursus zwangerschapsmassage gevolgd. Kortom, veiligheid voorop en heerlijk ontspannen!

Wil je ook een massage tijdens je zwangerschap? Je boekt ‘m hier. Geef in de opmerkingen aan dat je zwanger bent en hoeveel weken. Dan regelen wij dat er een heerlijk ontspannen ruimte voor je klaar staat.


Een zwangerschapsmassage is heerlijk ontspannen

Tjitske Volkerink heeft een missie. Om mensen te helpen om van overleven naar Leven te gaan.

Dat doet ze door haar holistische aanpak van lichaam, ziel en geest.

Daarom biedt ze massages, meditatie en essentiële olie aan. Hiermee geeft ze jou en iedereen die dat nodig heeft tools om in je eigen leven meer rust te vinden en zo van overleven naar Leven te gaan.


Wil je meer weten over zwangerschapsmassage, de voor- en nadelen? Je leest het hier.