5 oliën voor emotionele noodsituaties

Maar, welke olie gebruik je bij een emotionele noodsituatie?

Bij de 5 oefeningen voor emotionele noodsituaties gebruiken we essentiële olie. Dat zijn pure oliën, gemaakt van planten of bomen met krachtige werkingen. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren gebruiken en dus ook om je emoties te ondersteunen. Lees snel verder welke oliën o.a. geschikt zijn.

Heel veel oliën hebben kalmerende eigenschappen, om je zonder stress op weg te helpen, hebben we deze 5 oliën uitgekozen:

  1. Wild Orange: een olie die positieve gevoelens oproept. Helpt bij het langer slapen. Het vermindert stress en de effecten van stress. Het is verfrissend en maakt blij. Het is ook fijn om emotioneel van streek raken te voorkomen. Het is een van de meest geliefde olien. Ook fijn voor kinderen.
  2. Geranium: Afkomstig van de bloem, remt het angstgevoelens. Het is een olie die ondersteunend is als je door periodes van rouw of van grote veranderingen heengaat. Denk aan life-events zoals, een verhuizing, de geboorte van een kind, verandering van werk.
  3. Lavendel: de bekendste en oudste kalmerende olie. Het meest wetenschappelijk geteste essentiele olie! Het is bewezen kalmerend en bevordert een diepere slaap, verlaagt gevoelens van angst en een slechte stemming, versterkt para-sympathische activiteit, waar het lichaam kan rusten en verwerken en het vermindert de werking van het stresshormoon cortisol in het lichaam.
  4. Bergamot: bij allerlei soorten van stress werkt bergamot stress-verminderend.  Het heeft een sterk balancerende werking op het zenuwstelsel.  Het versterkt een postieve stemming en verlaagt het niveau van de stresshormonen in het lichaam. Heel geschikt ook voor tieners om de emotionele werking, versterking van het gevoel van eigenwaarde.
  5. Als vijfde olie is Clary Sage een mooie toevoeging: Clary Sage is een bloem-olie die receptoren in je lichaam schoonmaakt, en daarom je lichaam helpt te resetten. Clary Sage heeft een zacht en kalmerend effect op spieren en emoties en verlaagt de stresshormoon-niveau’s in het lichaam en verhoogt de aanwezigheid van serotonine, een slaap en stemmingsregulerend hormoon.

Deze 5 oliën kan je direct in de webshop bestellen, en er zijn nog meer opties om jezelf (of anderen) emotioneel te ondersteunen. Jij bent het waard!


In de webshop: ’emotioneel noodgeval’


Heb je begeleiding nodig?

Wil je meer weten over het gebruik van olie bij het in balans brengen van je emoties? Tijdens de cursus Emoties in balans kijken we samen met jou wat je nodig hebt en gaan we op basis van je eigen issue aan de slag met de olie. Je hoeft geen voorkennis te hebben van olie, maar het maakt het wel gemakkelijker.

Is dit interessant voor je? en wil je meer?

Begin met het bestellen van de gratis introductieworkshop om op je eigen tijd te bekijken.

Introductieworkshop Emoties in Balans.


Verhalen op het Blog

Dit blog is onderdeel van een serie ‘Emotionele Noodgevallen’. Lees hier blog 1 met een inleiding en blog 2 met de oefeningen.

Wil je ervaringsverhalen lezen van de cursus of hoe je met olie je emoties balanceert? Lees dan het verhaal van Gerda. Therapie & ontspanningsmassage, gaat dat samen?