Serie met 5 oefeningen & 5 oliën voor emotionele noodsituaties

Emotie oefening

‘Bam’, je tiener smijt de deur dicht en roept er nog achteraan ‘ik wil je nooit meer spreken.’ Je staat te trillen in de keuken, de afwas nog in je handen. Emoties overspoelen je opeens en met een theedoek droog je je ogen even later.

Of je zit op je werk en je baas loopt langs: ‘Kun je zo even naar mijn kantoor komen? Ik wil even met je bespreken hoe je reageerde op die ene situatie.’ Je hart klopt gelijk in je keel, je krijgt klamme handen en vlekken in je nek. ‘Wat heb ik verkeerd gedaan’, denk je bij jezelf.

Of je bent elke avond aan het einde van je kunnen, moe plof je op bed. Geen energie voor een ander is er meer over. Het huilen staat je nader dan het lachen en in het donker denk je na over alles wat je verkeerd hebt gezegd of gedaan. Je gedachten blijven maar malen, steeds verder in een negatieve spiraal. Voor je het weet zit je rechtop in bed en kun je niet meer slapen, terwijl je nog zo doodmoe was!

Herkenbaar? Er zijn veel situaties in ons leven waarin we ons overvallen voelen door onze emoties en we het gevoel hebben aan de noodrem te moeten trekken, we noemen ze nu maar even emotionele noodsituaties.

Hoe ga je om met zo’n noodsituatie?

Als je een beetje bent zoals ik dan heb je de neiging om die gevoelens weg te drukken. Hup, gewoon doorgaan met de afwas of je mail of je slaap.

Maar helaas, daar gaan ze niet van weg. Ze gaan soms alleen maar dieper onder je huid zitten. Het onderdrukken van je emoties kost je nog meer energie, geeft je een onrustig gevoel (door verhoogde activiteit in je sympathisch zenuwstelsel), etc.

Het is een overlevingstrategie, maar werkt ie nog echt voor je?

Train jezelf

Het goede nieuws is, je kunt jezelf trainen, je kunt jezelf helpen met een aantal simpele oefeningen zodat je uit een negatieve gedachtencirkel komt of in een lastige situatie toch rustig blijft.

Makkelijk is het niet en onderstaande oefeningen zijn geen ‘doe-dit-stappenplan-en-al-je-problemen-lossen-op’. Maar het kan je wel een andere richting op wijzen. Eentje die meer rust en meer balans oplevert.

Bij onderstaande oefeningen gebruiken we essentiële olie. Dat zijn pure oliën, gemaakt van planten of bomen met krachtige werkingen. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren gebruiken en dus ook om je emoties te ondersteunen. Lees snel verder, onder de oefeningen lees je ook welke oliën o.a. geschikt zijn.

hier vindt je de 5 oefeningen en, deze 5 oliën kan je gebruiken.


Koop het oliepakketje met de 5 oliën:

Bergamot

Lavender

Wild Orange

Geranium

Clary Sage

Oliepakket: Emotioneel Noodgeval


Heb je begeleiding nodig?

Wil je meer weten over het gebruik van olie bij het in balans brengen van je emoties? Tijdens de cursus Emoties in balans kijken we samen met jou wat je nodig hebt en gaan we op basis van je eigen issue aan de slag met de olie. Je hoeft geen voorkennis te hebben van olie, maar het maakt het wel gemakkelijker.

Is dit interessant voor je? en wil je meer?

Begin met het bestellen van de gratis introductieworkshop om op je eigen tijd te bekijken.

Introductieworkshop Emoties in Balans.

Verhalen op het Blog

Wil je ervaringsverhalen lezen van de cursus of hoe je met olie je emoties balanceert? Lees dan het verhaal van Gerda. Therapie & ontspanningsmassage, gaat dat samen?