Pepermunt: de opwekkende olie

Wat kan een pepermuntje af en toe toch lekker zijn. Heerlijk verfrissend en verkoelend in je mond. Helaas zit er in zo’n pepermuntje heel veel suiker. En het is eigenlijk niet eens de echte smaak van pepermunt. De echte pepermuntsmaak en goede eigenschappen vind je in de pepermuntolie. Een olie die je voor veel verschillende doeleinde kunt inzetten.


Hoofdpijn

Pepermuntolie is een van de oliën die veel wordt gebruikt bij (spannings-) hoofdpijn. Smeer een of twee druppels in je nek, op je slapen en op je voorhoofd voor verlichting van hoofdpijn en migraine. Let wel op dat je de olie niet te dicht bij je ogen smeert. Dit kan irritatie veroorzaken. Mocht het per ongeluk toch gebeuren, dan kun je er kokos – of een andere olie opsmeren.

Darm – en spijsverteringsklachten

Je kunt pepermuntolie goed inzetten bij darm – en spijsverteringsklachten. In tegenstelling tot ibuprofen en rennies, is pepermuntolie wel goed voor je maag en darmen. Het brengt verlichting bij misselijkheid of overgeven. Je kunt een druppeltje olie tegen je gehemelte aanbrengen of een druppel innemen in een glas water.

Koorts

Bij koorts zet je pepermuntolie in om de koorts te verlagen. De pepermuntolie kun je (verdund) onder je voeten smeren. Ook werkt het verfrissend om in de diffuser te verstuiven bij koorts.

Energieboost

Voel je je moe en energieloos? Pepermunt kan je een nieuwe boost geven om door te kunnen gaan. Inhaleer direct uit het flesje of doe een druppel in je handen en inhaalleer 3x diep. Smeer de olie daarna in je nek. Een fijne olie om te combineren voor een extra boost is de wild orange.

Andere gebruikerstips

Pepermuntolie is nog voor veel meer ‘kwaaltjes’ te gebruiken. Hier nog een aantal andere tips:

  • Voor het openen van je neus en luchtwegen
  • Gebruik pepermunt in combinatie met lemon en lavendel bij hooikoorts
  • Het helpt om opvliegers de baas te worden
  • De olie verjaagt mieren en spinnen
Gebruiksaanwijzing

Pepermunt kan door iedereen in het gezin gebruikt worden. Let op dat je voor kinderen de olie verdund met een draagolie (olijfolie, amandelolie, gefractioneerde kokosolie).

0 – 3 maanden 1:20
3 maanden – 2 jaar 1:10
2 – 6 jaar 1:5

Bij gevoelige huid de olie altijd verdunnen met draagolie.

Pepermunt kun je topisch (op de huid), aromatisch (verstuiven in de lucht) of inwendig gebruiken.

Bestellen?

Een flesje pepermunt van 15 ml kun je hier direct bestellen. Maar je kunt ook in een gratis workshop horen hoe je met 25% korting en meer kunt bestellen!