Meditatie

“Als je lichaam uitgeput is, is slaap de remedie. Maar wat als je geest moe is?”

In onze samenleving zijn we druk, druk, druk.

Onze hersenen worden onophoudelijk overspoeld met informatie en er is een onvervulde behoefte aan rust en ontspanning. Heb je behoefte om tijd te maken voor je hart?

Mediteren heeft veel te bieden als jij wilt leren:

  • Leven vanuit innerlijke rust en ontspanning
  • Stress en onrust verminderen
  • Leven in het ‘hier-en-nu’
  • Je spiritueel te ontwikkelen
Kom jij de rust die meditatie geeft ook ervaren?

“Ik voel hoe ik steeds stiller word, even geen druk gedoe, de stilte waar mijn hoofd zo aan toe is!”  Maarten

Wat zoek jij? Kijk verder bij ons diverse meditatieaanbod

Bij meditatie richt je je aandacht op een specifiek object, bijvoorbeeld je ademhaling, een afbeelding of een tekst. Met meditatie ontwikkel je een betere focus en een groter concentratievermogen. Het heldere denken leidt tot betere beslissingen, meer creativiteit en minder verspilling van energie. Je leert je gevoelens en emoties beter te beheersen wat leidt tot een verbetering van je functioneren en je sociale leven. Je kunt thuis mediteren, maar de discipline om het thuis te doen is soms lastig, daarom nodigen we je uit om het samen met ons te doen.

In het christelijk spiritueel centrum beoefenen we stilte en meditatie vanuit de rijke traditie aan christelijke rituelen en bronnen. Naast alle voordelen die er zijn voor jezelf is meditatie ook een manier om God te ervaren, te leren luisteren naar Zijn stem en een weg te vinden in het leven met Hem.

Aanmelden of je vraag stellen? Neem direct contact op.