de oliën

UNIEKE WERKING

Er zijn honderden bijbelverwijzingen naar het gebruik van zalven en oliën. Elke olie heeft zijn eigen specifieke geur maar ook een unieke werking.

OLIEMOMENTJES

Hoe kan je die mooie olie nu gebruiken? Wekelijks plaats ik een oliemomentje op social media. In 1 minuut leg ik de werking van een olie uit.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten.

Kijk mee in een steeds groter wordende playlist met oliemomentjes.  

GOUD, WIEROOK EN MIRRE

Wierook is hars van de Boswellia boom uit Somalië. Je gebruikt het voor het versterken van het immuunsysteem, huidvernieuwing, gebed en spirituele rituelen. Wierook heeft een kalmerend effect. Mirre is hars van de Balsamodendron Myrrha Tree. Je gebruikt het als zelfzorgmiddel in de mond, het is een heerlijke olie voor de huid en heeft een sterke emotionele werking.

lemon

Een populaire en heerlijke olie die je voor veel verschillende dingen kunt inzetten. In één flesje lemon (citroenolie) zitten maar liefst 45 citroenen. De olie is koudgeperst uit de schil van de citroen. Hierdoor zijn alle natuurlijke en krachtige stoffen behouden. Je gebruikt het voor reiniging, energie, concentratie en focus. Je kunt lemonolie ook gebruiken voor de schoonmaak of om mee te koken.

PEPERMUNT

Wat kan een pepermuntje af en toe toch lekker zijn. Heerlijk verfrissend en verkoelend in je mond. Helaas zit er in zo’n pepermuntje heel veel suiker. En het is eigenlijk niet eens de echte smaak van pepermunt. De echte pepermuntsmaak en goede eigenschappen vind je in de pepermuntolie. Een olie die je voor veel verschillende doeleinden kunt inzetten. Je gebruikt het ter ondersteuning van frisse adem, om je energie een boost te geven, het werkt verkoelend en verfrissend, het is heerlijk om je luchtwegen te openen en nog veel meer!

AROMATOUCH

Aromatouch is samengesteld om de massage te ondersteunen. Het combineert oliën die bekendstaan voor hun kalmerende effecten. De geurige mix helpt je ontspannen en verbetert de bloedsomloop, zeker in combinatie met de massage. De mix kan ondersteunen bij spierpijn en om spierspanning te verlichten. Naast massage is het ook heerlijk in een ontspannend bad (gebruik altijd samen met badzout). In de aromatouch olie zit een combinatie van basilicum, grapefruit, cypress, marjoram, peppermint en lavender.

ORANGE

Een heerlijk geurende Citrus olie met veelzijdige manier van gebruiken is de Wild Orange, oftewel de Sinaasappel. Net als alle citroenoliën werkt de Wild Orange sterk in op je stemming en geeft de geur je een energieboost. Wild Orange is versterkend voor het immuunsysteem bij stress en is een goede ondersteuner zowel emotioneel als fysiek bij ernstige ziekten. De geur is voor veel mensen bekend en plezierig. Het is mijn ervaring dat veel kinderen de Wild Orange lekker vinden.

lavendel

Heb jij ooit gelopen over de prachtige lavendelvelden in Zuid – Frankrijk? De heerlijke geur doordringt tot diep in je lichaam. De geur laat al je lichaamsdelen totaal ontspannen. Lavendel heeft een bijzondere en veelzijdige werking. Je gebruikt het om te ontspannen bv. voor het slapen, als huidverzorging, als je immuunsysteem overreageerd. En er is wetenschappelijk onderzoek dat het bij emotionele onbalans rustgevend en kalmerend werkt. Ook voor baby’s werkt deze zachte olie goed om te kalmeren en te slapen.