veelgestelde vragen

Vaak denken mensen bij het woord spiritueel aan Oosterse Spiritualiteit, zoals het boeddhisme en allerlei vormen van New Age.

Spiritualiteit is een verzamelbegrip voor allerlei vormen waarbij mensen contact zoeken met een bovennatuurlijke, de onzichtbare realiteit. En zich daardoor laten voeden en vormen. Zo zijn bidden en Bijbellezen hele spirituele bezigheden.

In het centrum werken we vanuit een spiritualiteit die Christelijk is. Je zult bij ons bijvoorbeeld geen Boeddhabeeldjes aantreffen, maar christelijke symbolen.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder:

Dit is onze visie.

Tjitske zoekt én geeft stilte om tot rust te komen

Dat denken heel veel mensen inderdaad! Maar dat is niet zo.

Meditatie helpt je om minder vanuit je hoofd, je denken te leven, je denken tot rust te brengen en van daaruit meer rust te ervaren.

Daarnaast is meditatie ook in de christelijke traditie een bekend middel om God te zoeken of te ervaren.

Zie bijvoorbeeld ook:

Meditatie is handen en voeten geven aan mijn geloof

Als ik mediteer, kan ik beter mijn dag aan

Online meditatie cursus ‘Tijd voor je hart’;

Samen in stilte lopen is bijzonder. Daarbij krijg je begeleiding van een gids, die je m.b.v. stilteoefeningen helpt om niet alleen van buiten, maar ook van binnen stiller te worden. 

Lees hier meer over stiltewandelingen:

stiltewandelingen

Er zijn veel mensen die geloven dat er meer is tussen hemel en aarde.

Ze zijn op zoek naar het verbeteren van hun welzijn. Omdat ze ze klachten hebben of preventief.

In de christelijke traditie is er een breed aanbod in kerken. Dit zijn spirituele centra, waarbij het aanbod vooral geestelijk is. Het centrum heeft een breder aanbod met lichaamsgerichte activiteiten. Dit is aanvullend aan bestaand christelijke aanbod en mogelijk een ingang voor zoekende mensen.

Meer lees je hierover in de visie van het centrum.

Een plek om te ontdekken en ervaren hoe je via je lichaam en de zintuigen kunt zorgen voor jezelf, voor je hart, ziel en lichaam.

Het aanbod van stilte en meditatie, aanraking en massage en essentiële olie, brengt Tjitske in verband met de christelijke spiritualiteit. 

Lees meer over het doel en visie van het centrum.

Nee, je zult in het christelijk spiritueel centrum geen verwijzingen naar andere spirituele tradities tegenkomen. Wel hebben we hier beelden en symbolen uit de lange christelijke traditie.

Lees hier meer over:

Stilteplek in je huis

Het Centrum is zelfstandig opererend. Daarnaast is het verbonden aan de beweging van pioniersplekken in de Protestantse Kerk van Nederland.

 

pioniersplek een kijkje achter de schermen

Al vijf jaar rust

Jazeker, iedereen is van harte welkom!

Het is mogelijk om een afspraak te maken of aan te haken bij een begeleide meditatie of een (kennismakings)workshop. Onaangekondigd binnenlopen tijdens openingstijden kan ook!

Zie hiervoor de agenda.

Of bezoek de webshop voor workshops.

Voor de diverse diensten die het centrum aanbiedt, zoals massage en meditatietraining zijn door de medewerkers de benodigde certificaten gehaald.

Zeker! Wij houden ervan om goedheid uit te delen. Sponsor je een massage, of wil je iemand een cadeaubon geven? Dat vind je allemaal in de webshop, onder cadeaubonnen.

Een gesponsorde massage geeft iemand anders een fantastisch gevoel, dat lees je bijvoorbeeld in dit verhaal:

Als dit geen liefde is…de gesponsorde massage

 

De massage geven we in stilte, voor en na afloop zal er overleg en uitleg gegeven worden. Daarbij sluiten we aan bij wat je zelf wilt, het doel is dat je ontspannen raakt en tot rust komt, zowel je lichaam als ook emotioneel.

Wil je ervaringen van andere klanten weten? Lees dan onderstaande verhalen:

Peter: ik ben echt verkwikt door de massage

Massage geeft een bovennatuurlijke ervaring van liefde en genade

We werken met verschillende massagetechnieken. De belangrijkste is de klassieke massage. Hierbij wordt uitgegaan van de anatomie, bloedstroomrichting voor een betere doorbloeding, versterken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en ontspanning.

Bij de aromatouchtechniek en de Symphonie of the Cells werken we met het gericht aanbrengen van verschillende soorten essentiële oliën op delen van het lichaam die het gevoeligst zijn voor het ontvangen van de goede eigenschappen in de olie.

Wil je weten hoe anderen de massage ervaren? Lees dan onderstaande verhalen:

Massage geeft een bovennatuurlijke ervaring van liefde en genade

Je fit voelen met een aromamassage