Ohja, meditatie, was ik even vergeten

Nadat ik de cursus mediteren gevolgd had, was ik natuurlijk he-le-maal tot rust gekomen. Niks ging er meer mis in mijn leven. Tot ik mediteren vergat en al-les weer fout ging.

Oké, oké, zo ging het niet helemaal. Of beter gezegd, helemaal niet. Wat er wel gebeurde? Ik probeerde het geleerde in de praktijk te brengen. Ik mediteerde zo’n drie keer per week. Toen kreeg ik het wat drukker en werd het één keer per maand. Tot ik het helemaal vergat en alleen af en toe nog eens dacht ‘ohja, meditatie, zou ik echt weer eens moeten doen.’ om vervolgens over te gaan tot de orde van de dag.

Ai…..

Echte verandering kost tijd

Herkenbaar?

Blijkbaar is een echte verandering van gedrag nog lastiger dan we denken. (Onderzoek toont aan dat dit gemiddeld 2 maanden duurt, dat betekent dat het dus ook veel langer of korter kan duren. bron).

Het is dus niet zo gek dat het mij niet na een cursus lukte. Blijkbaar heb ik ook wat meer aansporing nodig.

De basis is er, nu gaan we bouwen

Ik merk wel dat er een basis gelegd is, want toen ik er eenmaal weer aan herinnert werd hoe goed het mij hielp om gefocust te raken, hoe ik een diepere laag van mezelf en mijn geloof wist te vinden voelde ik ook gelijk weer de noodzaak om te mediteren.

Dus, hup. Ik steek een kaars aan en pak een moment van stilte. Want ik weet, alleen zo kom ik echt tot rust.


Heb je ook last van dipjes in je meditatie-routine? Doe dan mee met de verkorte cursus van 5 weken. We behandelen de basistechnieken, maar gaan ook vooral aan de slag.

Deze keer is het een hybride cursus, je kunt aanhaken online of op locatie in Hilversum. Bij voldoende aanmeldingen start er een groep om 13.00u, 20.00u en 21.15u. En kan je 1 van de 5 keer niet meedoen, de lessen worden opgenomen en zijn terug te kijken.

Meld je hier aan en doe (weer) mee.