Je bent het waard om voor jezelf te zorgen

‘Als ik merk dat ik aan het vliegen ben en ik ga maar door… dan neem ik een druppel ‘Balance’ in mijn handen en pak ik er een moment voor. Dan haal ik heel diep adem, al is het maar voor 1 minuut. Als ik zulke korte rustmomenten pak, dan kan ik weer even verder. Juist als ik denk, ik heb er geen tijd voor dan moet ik zo’n momentje pakken.’ geeft Inge eerlijk toe.

Als Total Balance Coach en enthousiaste gebruiker van de olie weet Inge hoe mooi de olie een aanvulling kan zijn op een gebalanceerd leven en dan vooral als moeder. In haar praktijk coacht ze moeders die vaak veel ballen in de lucht moeten houden en tegen hun grenzen aanlopen.

Het effect van in balans zijn

‘Het is zo belangrijk dat je als moeder goed voor jezelf zorgt. Ik denk dat de meeste moeders hun kinderen wel willen opvoeden vanuit rust en liefde, maar dat het heel vaak niet lukt als  je niet zelf in balans bent. Maar als je wel in balans bent heeft dat ook een prachtige uitwerking op je gezin en in je huis.’

‘Het is dus heel erg belangrijk dat je voor jezelf zorgt. Dat je ook aan je kinderen laat zien, ‘Ik ben het waard om voor mezelf te zorgen, ik heb dit lichaam gekregen, dus daar zorg ik goed voor.’

Het is iets wat Inge zelf leerde toen ze kinderen kreeg en tegen haar eigen grenzen aanliep. Samen met een coach ging ze aan de slag met haar eigen leven. Tegelijk vond ze het belangrijk om gezond en natuurlijk te leven.

Natuurlijke producten

Het is het begin van een zoektocht, waarbij ze via Tjitske in aanraking komt met de olie. ‘Ik vond Tjitske op Facebook en ontdekte de oliën. Ik had er nog nooit van gehoord en tijdens de workshop dacht ik ‘dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar als zij (Tjitske) zegt dat het werkt, dan moeten we het in huis hebben.’ Zo ben ik het gewoon gaan uitproberen. En nu ben ik zelf ontzettend enthousiast.’ zegt Inge lachend als ik haar aan de telefoon heb. ‘Ik merk in mijn praktijk ook dat de olie een mooie aanvulling is.’

‘Ik zeg wel altijd dat olie zelf niet je problemen oplost. Je moet echt zelf aan de slag, maar de olie kan wel heel goed ondersteunen; bijvoorbeeld als je ergens niet goed uitkomt of iets wat je onbewust tegenhoudt. Zoals ik dus zelf bijvoorbeeld even een momentje rust pak, zo adviseer ik dat ook aan anderen.’

‘Ik vind het geweldig hoeveel God ons aanreikt om in balans te komen. Zowel lichamelijk, spiritueel als geestelijk. Je kunt niet alleen lichamelijk goed voor jezelf zorgen als er op emotioneel en mentaal gebied (bijvoorbeeld dingen uit je verleden) onverwerkt blijven. In balans komen geldt voor ieder lichamelijk en geestelijk aspect. En daarbij kun je soms wel wat hulp bij gebruiken.

Ik heb het zelf ook nodig gehad toen ik tegen mijn grenzen aanliep en samen met een coach aan de slag ging.’

En jij? Wat doe jij om voor jezelf te zorgen?

Dat Inge enthousiast is, dat is duidelijk, maar nu jij…. Vind jij jezelf het waard om goed voor jezelf te zorgen? Ben je moeder? Dan is het soms nog moeilijker om voor jezelf te zorgen. Maar zoals Inge zegt, je kunt pas voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Het Christelijk Spiritueel Centrum is er voor je, juist ook als je je druk, overweldigd, gestrest of gefrustreerd voelt. Voel je welkom!