De weg na Pasen: het behouden van goede gewoonten

Niet de weg NAAR Pasen, maar de weg NA Pasen. Want nu Pasen achter ons ligt en we de opstanding hebben gevierd, belanden we in een nieuwe periode. De veertig dagen van vasten en reflectie zijn voorbij en de lente is echt begonnen. Hoe behouden we de goede gewoontes die we tijdens de veertigdagentijd hebben ontwikkeld en hoe nemen we deze de lente mee in? Hoe blijven we verbonden met onszelf, onze medemensen en met God? Wij delen graag wat tips om deze reis van spirituele groei voort te kunnen zetten.

Reflecteren op Pasen

We staan stil voor Pasen en tijdens Pasen, maar heb je weleens gereflecteerd na Pasen? Pasen is vanzelfsprekend meer dan alleen het vieren van een historische gebeurtenis. Het biedt ons een diepe en betekenisvolle gelegenheid tot reflectie. Het is een tijd waarin we ons laten inspireren door het verhaal van Jezus’ opstanding en de belofte van nieuw leven.

Tijdens Pasen herinneren we ons de kracht van hoop, vernieuwing en vergeving. Het kruis draagt niet alleen onze fouten, maar het staat ook voor de overwinning op de dood. Jezus’ opstanding opent de deur naar een frisse start, een leven vol genade en liefde. In deze tijd van bezinning kunnen we dieper ingaan op ons geloof. We kunnen ons afvragen hoe Pasen ons leven beïnvloedt. Hebben we de hoop gevonden die voortkomt uit Jezus’ herrijzenis? Heeft de belofte van nieuw leven ons vernieuwd? Hebben we de kracht van vergeving ervaren, zowel voor anderen als voor onszelf?

Het behouden van je gewoonten

Eén van de uitdagingen na Pasen is het behouden van de spirituele gewoonten die we tijdens de veertig dagen hebben ontwikkeld. Of het nu gaat om meditatie, gebed, bijbelstudie of het verkennen van essentiële oliën; deze praktijken hebben ons geholpen om dichter bij God en onszelf te komen. Het is nu aan ons om deze gewoonten te blijven volhouden en te integreren in ons dagelijks leven. We hebben nieuw leven van Jezus gekregen. Laten we dit leven nuttig en zinvol leven.

Praktische tips en ideeën

1. Stel Doelen

Formuleer specifieke doelen voor je spirituele groei. Dit kunnen dagelijkse routines zijn, zoals het vinden van tijd voor gebed en meditatie, het lezen van een bijbelpassage of het gebruiken van essentiële oliën tijdens je ontspanningsmomenten.

2. Maak een schema

Creëer een schema dat past bij jouw levensstijl. Reserveer tijd in je agenda voor spirituele oefeningen. Zorg ervoor dat deze momenten een prioriteit zijn en beschouw ze me-time voor verbinding met God en je innerlijke zelf.

3. Wees flexibel

Wees bereid om je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Soms zal het leven druk zijn en zullen onze plannen moeten wijken. Wees niet ontmoedigd als je routine verstoord raakt, maar blijf veerkrachtig en vind manieren om je spirituele praktijken in te passen, zelfs in kleine momenten van rust.

4. Betrek anderen

Zoek steun in je spirituele reis. Praat met vrienden, familie of medegelovigen over je ervaringen en uitdagingen. Samen kunnen we elkaar inspireren en ondersteunen op onze weg naar spirituele groei.

5. Blijf leren

Blijf openstaan voor nieuwe ervaringen en kennis. Verken nieuwe spirituele praktijken en blijf jezelf ontwikkelen. Of het nu gaat om het bijwonen van een workshop, het volgen van een online cursus of het lezen van inspirerende boeken. Er zijn talloze manieren om je spirituele reis voort te zetten.

Slotgedachten

Na Pasen gaan we verder met onze spirituele groei. We moeten open blijven staan voor de Heilige Geest en ons richten op het versterken van onze band met God en onze innerlijke zelf. Met toewijding, doorzettingsvermogen en samenwerking kunnen we onze spirituele gewoonten behouden en blijven groeien als spirituele mensen, verbonden met de bron van alle liefde en licht.

Het Christelijk Spiritueel Centrum biedt verschillende workshops, cursussen en producten aan die jou kunnen helpen met jouw spirituele reis, zoals:

Emoties in balans – Nieuwsgierig naar de magie van essentiële oliën voor emotionele ondersteuning en heling? Deze cursus laat je de wonderbaarlijke kracht van natuurlijke oliën ontdekken, die emoties en overtuigingen in perfecte balans brengen.

Olie challenge – Elke eerste maandag van de maand starten we met de olie challenge. Dompel jezelf onder in een week vol olieavontuur, waarbij we je introduceren tot 3 geweldige oliën en meer dan 100 manieren om ze te gebruiken.

Workshop massage voor partners – Ontdek de kracht van liefdevolle aanraking en versterk jullie band met een massage-workshop voor stellen. Een ontspannend, inspirerend en leerzaam avondje uit.

Boeken – In de webshop vind je verschillende interessante boeken over het Christelijk geloof en spiritualiteit.


Heb jij een mooie ervaring bij het Christelijk Spiritueel Centrum die je hier (anoniem) op ons blog wilt delen? Dat kan! Mail naar info@christelijkspiritueelcentrum.nl.