Herboren en Sterker

Bij het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) horen we vaak mooie verhalen, waarbij mensen enorm zijn geholpen bij wat ze hebben geleerd of ervaren bij het CSC. Soms delen we deze bijzondere verhalen hier, zodat andere geïnspireerd raken of moed ingesproken krijgen. Willeke deelt vandaag haar verhaal met ons over hoe ze zich in een donkere periode bevond en hoe ze hieruit kwam met behulp van detoxen.

Zelfliefde in moeilijke tijden

“Ik zat behoorlijk vast in een stresscirkel”, vertelt Willeke over haar burn-out. Ze was begonnen met het gebruik van essentiële oliën, met name Bergamot, samen met een positieve affirmatie, om haar chronische hyperventilatie aan te pakken. “Mijn gekozen affirmatie was simpelweg: ‘Ik kies voor zelfwaardering’. Dit hielp me bij zelfacceptatie en het herontdekken van zelfliefde. 

Toen ik meedeed met de cursus ‘Emotionele Balans’ bij het CSC hoorde ik over het detoxprogramma dat gepland was voor het najaar van 2022. Dit kwam achteraf voor mij precies op het juiste moment.” Willekes olietherapeut, Dineke, bracht ter sprake hoe een detoxkuur zou kunnen bijdragen aan het herstel tijdens een burn-out.

De detoxervaring: een persoonlijke reis

“Wanneer je te kampen hebt met intense stress, zoals ik toen, kan je lichaam heel wat te verduren hebben. Soms realiseerde ik me dat ik mezelf, op een bepaalde manier, letterlijk aan het vergiftigen was door mijn ademhaling. Mijn lichaam kon de overbelasting niet verwerken. Een detox is in feite een proces van ontgiften, waarbij schadelijke stoffen uit je lichaam worden verwijderd. Ik was benieuwd naar welk effect dit op mij zou hebben.” Willeke besloot deel te nemen aan de detox en sloot zich aan bij een besloten groep deelnemers die elkaar op de hoogte hielden van hun voortgang. De groep deelde dagelijks informatie en kennis.

Willeke had al eerder geëxperimenteerd met vasten met sapjes, waarbij ze zich herinnerde hoe koud je kon worden en welke processen er in je lichaam werden gestart om schadelijke stoffen te elimineren. Gelukkig verschilde de detox van doTERRA van haar eerdere ervaringen. “Ik kon gewoon blijven eten en had geen hongergevoel. Ik merkte wel dat hoe langer de detox duurde, des te harder mijn lichaam moest werken. Ik wist opeens waar mijn lever en alvleesklier zich bevonden.”

Willeke vertelt hoe iedereen in de groep op zijn eigen manier de detox benaderde. Ze koos ervoor om geen vlees te eten en merkte dat haar spijsvertering verbeterde. Ze heeft het gevoel dat de detox, vooral in combinatie met de therapie die ze volgt, iets in beweging heeft gezet in haar herstelproces van de burn-out.

Het positieve effect van detoxen op geest en lichaam

“De eerste tien dagen waren gericht op activering, gevolgd door herstel en vernieuwing. Het was geen eenvoudige reis, en ik vroeg me serieus af hoelang ik dit kon volhouden. Gelukkig begon ik na ongeveer drie weken verschil te voelen. Dit merkte ik niet alleen fysiek, maar ook op mentaal vlak.”

“Voorafgaand aan de detox bevond ik me in een vicieuze cirkel van geïrriteerdheid en frustratie. Ik was boos op bijna alles en iedereen. Maar aan het einde van de rit merkte ik dat deze gevoelens gewoon vervaagden. Het detoxen heeft een enorme positieve invloed gehad op mijn gemoedstoestand. Ik voelde me van binnen en van buiten weer opgeruimder.”

“Ik voel mij echt anders en kwam laatst zowaar met een gevoel van triomf ergens binnen”, vertelt Willeke lachend. Ze voegt eraan toe dat ze ook begonnen is met de Long Vitality supplementen. 

“Mijn prikkelgevoeligheid is verminderd, en ik voel me scherper en helderder sinds ik deze supplementen gebruik.” Ze besluit heel duidelijk: “De volgende keer doe ik weer mee. Het ruimt écht wat op, ik voel me gereset.”

detox website

detox pakket ‘cleanse & restore’