Wat is lichaamsgericht werken? In gesprek met Tjitske

Behalve massage en coaching biedt het Christelijk Spiritueel Centrum ook lichaamsgericht werken aan. Hierbij ligt de focus op heling en bewustwording via het lichaam. Hoe zit dat en wat is het verschil tussen lichaamsgericht werken en massage en coaching? Tjitske legt het ons uit in deze blog.

Tjitske vertelt: “Het is zo waardevol om verbinding te maken met jezelf. Bij lichaamsgericht werk doen we dat door ons te richten op het lichaam als een ingang tot heling en bewustwording. Er kunnen verschillende technieken worden gebruikt, zoals aanraking, geur en bewuste observatie, om mensen te begeleiden naar een dieper begrip van zichzelf en hun lichaam.” 

Voor iedereen een unieke benadering

Tjitske benadrukt dat elke sessie uniek is, afgestemd op de behoeften van de persoon die begeleid wordt. “Maar vaak beginnen we met stilstaan, bewustworden van wat er is in het lichaam en de ademhaling. Vervolgens luisteren we naar wat er opkomt en nemen alles heel serieus. Ook de weerstand en blokkades in het lichaam. Het stilstaan en luisteren is een manier waarop we de energie in het lichaam kunnen laten stromen. Het is echt een holistische benadering, waarbij we lichaam, geest en ziel in harmonie proberen te brengen.” Voor Tjitske staan de individuele behoefte van iedere persoon die de drempel van het centrum overstapt op nummer 1.

Is dit wat voor mij?

Volgens Tjitske is lichaamsgericht werk geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding met zichzelf en zijn of haar lichaam. “Of je nu spanning ervaart, lichamelijke klachten hebt, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat lichaamsgericht werk voor jou kan betekenen, bij het Christelijk Spiritueel Centrum ben je van harte welkom.”

Lichaamsgericht Werk of Massage en Coaching

Wat is dan het verschil tussen lichaamsgericht werk en massage en coaching? Tjitske legt uit dat lichaamsgericht werk een proces is waarin er al pratend, op een open manier, geluisterd wordt naar wat zich in jou wil laten horen. Ze vertelt: “Het draait hierbij niet om de rationale benadering, niet om denken, snappen of weten, maar om voelen en luisteren. Dit proces kan plaatsvinden op de massagetafel, maar het is ook mogelijk om dit al ontmoetend en pratend te doen. Massage is dus niet per se een vast onderdeel van lichaamsgericht werk. Als je behoefte hebt om aan de slag te gaan met wat zich van binnen meldt, met datgene wat je voelt in je lijf, dan is lichaamsgericht werk een mooie invalshoek voor jou.”

Aan de andere kant biedt het Christelijk Spiritueel Centrum ook de dienst massage en coaching aan. “Dit is meer gericht op mensen die behoefte hebben aan een massage als startpunt, om daarmee te ontspannen en tot rust te komen. Pas later, als er ruimte is gecreëerd, kan er dieper worden ingegaan op gesprekken en coaching. Deze benadering is meer geschikt voor mensen die graag willen beginnen met het fysieke aspect en van daaruit het gesprek met wat er in het lichaam aandient wil verdiepen.”

Klaar voor jouw eigen reis naar groei en heling?

Het is duidelijk dat beide manieren hun eigen unieke benadering hebben, maar allebei zijn ze gericht op je eigen welzijn en groei. Of je nu behoefte hebt aan het verkennen van je innerlijke wereld via lichaamsgericht werk of wilt (leren) ontspannen en tot rust komen met massage en coaching, het Christelijk Spiritueel Centrum biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor jouw reis naar heling en bewustwording.

Hoe kun je een afspraak maken bij het Christelijk Spiritueel Centrum? Dat is heel eenvoudig! Mensen kunnen ons boekingsformulier invullen op onze website. 

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te begeleiden op je reis naar heling en bewustwording.