8x essentiële olie om te mediteren

Dat meditatie goed voor je is wist je vast allang. Zo niet, dan raad ik je aan om deze blog te lezen over mediteren. Maar wist je dat je ook essentiële olie kunt gebruiken om je te ondersteunen bij het mediteren?

… dat is al eeuwen zo

Je bent niet de eerste die dat doet overigens, want historisch gezien wordt olie al eeuwen lang gebruikt bij gebed, meditatie en religieuze ceremonies. Er zijn voorbeelden bekend uit het Oude Egypte en in Oosterse religies, maar ook in het christendom wordt er van olie gebruik gemaakt (lees bijvoorbeeld in Exodus 31 hoe priesters een zalfolie moeten maken).

In de christelijke spiritualiteit wordt meditatie gezien als een geweldige oefening om het gesprek in je hoofd tot zwijgen te brengen en dichter bij God te komen. Het kan rust brengen in je eigen leven. Essentiële olie werkt óók stressverlagend of kan focus en kalmte verbeteren.

Als je die twee bij elkaar pakt heb je een mooie manier om meer rust te ervaren in je leven en je geloof en meer focus bij je meditatie. En je staat dus in een lange traditie.

Ik geef je acht oliën die je kunt gebruiken én deel een heerlijke blend voor in je diffuser met je.

1. Wierook (Frankincense)

De olie van de waarheid. Wierook helpt een gevoel van spirituele verbondenheid te ondersteunen. Wierook herinnert je eraan om je geliefd en beschermd te voelen. Het kan helpen bij spirituele verbondenheid, je ver verwijderd voelen van je fysieke of spirituele vader en vechten tegen spirituele duisternis. lees meer over frankincense.

2. Citroenmelisse (Melissa)

De olie van het licht. Deze olie kan je helpen bij het ontvangen van spirituele begeleiding door je te verbinden aan je innerlijke stem. Het helpt iemand zich verheven te voelen, geeft kracht en moedigt innerlijk licht aan.

3. Scharlei (Clary Sage)

De olie van duidelijkheid en visie. Clary Sage helpt je om duisternis, ontmoediging te verlichten en je weer connected te voelen met je hemelse Vader. Het bevordert de creativiteit en zorgt voor focus en visualiseren.

4. Sandelhout (sandalwood)

 De olie van heilige toewijding. Sandelhout helpt bij gebed, meditatie en aanbidding. Historisch gezien is het gebruikt om de geest voor te bereiden op verbinding met God. Het kan helpen om de geest tot rust te brengen, zodat de stem van de Vader gemakkelijker te horen is.

5. Wilde sinaasappel (wild orange)

 De olie van overvloed. Wild Orange inspireert overvloed, creativiteit en positiviteit. Het brengt plezier en vreugde. Tegelijk helpt het om uit de rat-race te stappen, je geest te kalmeren en te focussen.

6. Ylang-ylang

Dit is de olie van het innerlijke kind. Bij meditatie kan deze olie je helpen om je een gevoel van veiligheid en zekerheid te geven. Een olie die verzorgend is voor het hart. Gevoelens die verstopt zijn kan Ylang-Ylang naar boven halen voor een proces van herstel. Als het hart alle emoties kan (mag!) voelen kan er ook ruimte zijn voor vreugde. bekijk het oliemomentje over ylang-ylang.

7. Air

Air (eerst heette het ‘breath’) is de olie van de adem. Bij meditatie geeft het rust en ruimte in je hoofd en je hart. Het helpt je te openen voor wat er is, net als je longen zich openen om de adem te ontvangen, kan je je borstkas openen. Alles wat er is kan zo ruimte krijgen. Ademruimte. De adem is basis voor veel meditatiepraktijken. lees meer over ademgebeden.

8. Mirre (Myrrh)

 Is een bijbelse olie die bijvoorbeeld genoemd wordt bij de geboorte van Jezus. Het is de olie van verbinding met het verzorgende, het vrouwelijke, de aanwezigheid van een moeder die je het gevoel van veiligheid geeft in de wereld. Lees meer over mirre

Als onderdeel van christelijke meditatie kan je de geur toevoegen. Hierbij wat opties voor een fijne meditatieblend, ik vind het ook leuk om van jou te horen welke olie jij gebruikt bij je meditatie!

Nog een Meditatie-blend

4 druppels Wierook
4 druppels Melissa
4 druppels Clary Sage
4 druppels Sandelhout
4 druppels Wilde Sinaasappel

Voeg toe aan een rollerflesje van 10 ml en vul verder met
gefractioneerde kokosolie, amandelolie of een andere dragerolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *