“Op het juiste moment, komen de juiste mensen op je pad”

Op het juiste moment, komen de juiste mensen op je pad
“Op het juiste moment, komen de juiste mensen op je pad”

Een blogserie met ervaringen van bezoekers van het CSC. Hoe komen mensen bij ons terecht? Wat is hun vraag en wat hun ervaring? Dit keer Christie die blij is met de kwaliteit van de essentiële olie. Een serie ervaringsverhalen gemaakt door Karin Timmerman.

Altijd interessant om te beginnen met de vraag: aan wie zou jij het Christelijke Spiritueel Centrum tippen en waarom dan? “Nou aan niemand’, zegt Christie van Gestel, 63 jaar. Huh? Zij ervaart het anders. Ze legt het me uit: “Op het juiste moment, komen de juiste mensen op je pad. Het is een ontmoeting die ontstaat, en die mag je wel of niet aanpakken en je hoeft alleen maar te ontvangen.”

Ontmoeting

Zo ontmoette Christie jaren terug Tjitske op de spirituele beurs van Hilversum. Het centrum stond er met een kraam om juist hier mensen op zoek naar spiritualiteit uit te nodigen. Door de gratis workshops over olie leerden ze elkaar kennen. Christie: “Belangrijk dat jullie daar stonden. Want op zo’n beurs lopen veel kwetsbare mensen die op zoek zijn.”

Welke workshops deed je? “Eerst natuurlijk over de basiskit. Maar die waar de olie in de bijbel centraal staat, was ook heel inspirerend. Een olie die me in het begin erg aansprak, is de Breath (Air). Die helpt me goed. Later ook de Eucalyptus. De White Fire is ook zo’n bijzondere olie die helpt bij het reinigen van voorouderlijke bindingen.

Het leven is zo mooi, maar het is steeds weer zoeken naar een bepaalde balans. En daar heb ik zeker af en toe anderen bij nodig gehad. Hierin speelt al vanaf mijn vroege jeugd het alternatieve circuit, een belangrijke rol. Ik ben spiritueel heel gevoelig, paranormaal begaafd en daar heb ik mee leren omgaan door mijn eigen vorm daaraan te geven.

Spiritualiteit

Herken je vanuit jouw spiritualiteit in wat in het centrum centraal staat? “Meditatie ken ik, de stilte spreekt me aan. Wat ik voel, is dat het centrum daarin een hele belangrijke bijdrage biedt. Het draait erom, dat je stilte durft ervaren. Mijn ervaring daarmee komt onder andere uit het Universeel Soefisme van Inayat Khan. Als vierjarige ging ik al graag naar de katholieke kerk. Daar leerden we om vergeving te vragen. Later ontdekte ik dat je zelf ook verantwoordelijkheid draagt. Dat overal lichtvonkjes zijn, dat de liefde er is. Ook al ben je niet gelovig”.

Geen speelgoed

“O ja, wat ik ook mooi vind, dat ik al een tijd niet meer olie besteld had, Tjitske toch contact met me hield, relaties zijn belangrijk. Ook voor de begeleiding. Olie is geen speelgoed. Je moet weten waar je mee bezig bent, omdat het voor je lichaam is. ‘Baat het niet, schaadt het niet’, gaat dan niet op. Goede informatie is hard nodig. Zo kon ik haar laatst nog advies vragen toen mijn vader ging sterven. Ik zocht toen olie voor hem die helpt bij het proces van loslaten. De Peace hielp, maar ook de Frankincense maakt ook nu nog op mij een diepe indruk.

Gods tuin

Het zuivere van het merk dōTerra is wat Christie aantrekt. “Het is raar dat er ergens angst is gecreëerd voor zelfzorg uit de natuur. Het boek van Jolande Bijl over ‘Geschenken uit de tuin van God’ vond ik heel fascinerend. De kwaliteit van de essentiële olie die DōTerra oogst en verkoopt is hoog. “


Lees meer van deze ervaringsverhalen:

  • Sonja ‘Soms is je lichaam eerlijker’
  • Peter ‘Verkwikt door de massage’
  • Esther ‘Het jezelf gunnen’
  • Mariëlle ‘Meditatie raakt de kern’