6 redenen om vandaag nog een cursus meditatie te gaan doen

Review meditatie cursus

Al 7 jaar geeft Tjitske meditatiecursussen. Eerst fysiek in Hilversum. Maar sinds het coronatijdperk is de cursus online gegaan en ook dát werkt heel goed.

Nu bieden we een hybride vorm aan. Je kunt kiezen of je online of fysiek in Hilversum meedoet.

Een uur per week vanaf je eigen veilige plek doe je dan mee met een kleine groep en luister je naar de rustige stem van Tjitske, het kloppen van je eigen hart en ontdek je wat meditatie kan doen.

Het allerbeste is natuurlijk om het zelf te ontdekken. Je kunt nu een video bekijken op je eigen tijd. Check de kalender om te zien wanneer de eerstvolgende cursus start.

1. Minder chaos in je hoofd

Ikzelf deed vorig jaar mee met een workshop en schreef er dit verhaal over: Terug naar de ademhaling. Hier merk ik dat mediteren meer focus, meer liefde en vooral minder chaos in mijn hoofd oplevert.

2. Bidden in verbinding met je hart, lichaam en hoofd

3. Je vindt een eigen weg in je geloof

4. Je kunt je dag beter aan

Dorieke deed mee aan de cursus en vertelt in dit verhaal hoe ze door te mediteren haar dag beter aan kan:

“Dorieke ontdekt dat als ze mediteert ze minder piekert en daardoor rustiger slaapt. Ze kan alles beter overgeven aan God. Daarnaast merkt ze dat ze de dag vaak beter aankan als ze mediteert. De kleine ergernissen zoals bekers die omvallen of weer een doos met blokken door de kamer hebben minder grip op haar gemoedstoestand. ‘Maar’, geeft ze eerlijk toe ‘je moet er wel echt tijd voor vrij plannen. Anders stroomt je agenda weer vol met andere dingen en doe je toch weer iets dat ook nog moet.’ Ze lacht ‘Het is goed dat jij mij nu spreekt, want sinds ik de cursus afgerond heb moet ik dat wel echt gaan inplannen! Nu schiet het er nog veel te vaak bij in en leef ik weer in de waan van de dag.’”

Het hele verhaal lees je hier: Als ik mediteer kan ik beter mijn dag aan.

5. Je weet dan wat de basisprincipes van mediteren zijn

6. Samen kom je verder

In je eentje aan een nieuwe routine beginnen is zwaar. Met Tjitske als begeleider heb je een ervaren en rustig persoon die je meeneemt, advies geeft of feedback.

Dit helpt jou (en heeft veel anderen geholpen) om zelf verder te kunnen. Een soort life-skill voor de rest van je leven.

Ga het ervaren, doe het samen en voel je gesteund.


Er zijn nog veel meer redenen te bedenken, veel meer boeken over te lezen en verhalen over te vertellen, maar ik wil je uitdagen om het zelf te gaan ervaren. Door mee te doen met een introductieworkshop of aan een (vervolg)cursus.