Sta jij weleens “uit”?

Sta jij weleens “uit”?

Even niets en je pakt je telefoon. Elk moment is gevuld want er zijn oneindige mogelijkheden. Dit is wonderlijk, maar heeft ook een keerzijde. Ken je de engelse term FOMO? Dit betekent Fear Of Missing Out. Ofwel de angst om iets te missen. Herken jij dat in je leven? Sta jij altijd “aan”? Neem je de hele dag informatie tot je? En zijn er geen tot weinig rustmomenten in je leven?

Meer lezen

Kies niet pas als het te laat is

Kies niet pas als het te laat is

Iedereen kent wel iemand met een burnout. Waarom is het voor mensen zo moeilijk om tijd vrij te maken voor zichzelf? Iets wat ontspant. Iets wat helpt om rust te vinden. Iets wat opbouwend is. Je holt maar door in de waan van de dag. En voor je het weet lukt het je niet meer om te ontspannen. Geniet je niet meer van het leven. En kan het moeilijk zijn om God te ervaren. Het kan zelfs leiden tot een burn-out. 

Meer lezen

Op zoek naar een nieuwe locatie

Op zoek naar een nieuwe locatie

Tot en met eind december 2018 zit het CSC op de vertrouwde locatie aan de Jan van der Heijdenstraat 311. In november 2016 is deze bovenverdieping EN de zolder ingericht voor massage, workshops, cursussen en gebed met een heuse kleine kapel.

Per 1 januari is het pand verkocht. Ik zoek daarom in Hilversum en/of ’t Gooi een mooie sfeervolle nieuwe locatie, waar plek is voor de diversiteit aan rustgevende activiteiten.

Een plek met:
1 of 2 ruimtes geschikt voor massages, (8-10 M2)
een grote workshopruimte (30-40 m2)
een plek die in te richten is voor gebed & meditatie

Ken of heb je een plek beschikbaar? Diegene die de gouden tip geeft, ontvangt als blijk van dank een massage van 65 minuten cadeau 🙂

Graag hoor ik van je: [email protected]

Tjitske Volkerink
sociaal en spiritueel ondernemer en pionier

 

Tijd en aandacht voor elkaar

Tijd en aandacht voor elkaar

Hoe romantisch ben jij in je relatie? Hoe vaak hebben jullie onverdeelde aandacht voor elkaar? Ervaar je regelmatig passie tussen jou en je partner? Of denk je regelmatig: Is dit het nou? En ben je misschien wel een beetje op elkaar uitgekeken… Intimiteit en seksualiteit zijn erg goed voor lichaam, ziel en geest. Het is een geschenk en behoefte wat in ons is gelegd en om te delen met degene waarvan je houdt. Meer lezen

6 tips om beter te luisteren

6 tips om beter te luisteren

Luisteren heeft alles met stilte te maken. In de Engelse taal is het zo mooi te zeggen: ‘de woorden Silent en Listen, bevatten dezelfde letters.’  Wat opvallend dat de meeste mensen graag spreken, maar luisteren…dat is een ander verhaal. Er zijn maar weinig mensen die echt een luisterend oor bieden. Zijn we het soms met z’n allen verleerd en praten we het liefst over onze eigen levens?!

Een vriend(in) vertelt over een situatie op haar werk. Je ‘luistert’ en knikt en begint direct over eenzelfde soort situatie die jij hebt meegemaakt. Herkenbaar?  Meer lezen

Vrij in je Geest…

Vrij in je Geest…

Het is bijna Pinksteren. Een feest dat draait om de Heilige Geest. Om verbintenis, spiritualiteit en vrijheid. Jezus gaf Zijn Geest als geschenk, als helper voor de mens toen Hij terugkeerde naar de hemel. Een geschenk die nog steeds voor vele christelijk spirituele mensen van grote betekenis is.

Meer lezen

Van spullen naar ervaringen

Van spullen naar ervaringen

Wat hebben we toch bizar veel spullen met elkaar. Telkens ben ik er verbaasd over hoe makkelijk we van alles kopen. Misschien wel zonder over na te denken. Maar wanneer gaan we genieten van genoeg? Wanneer zijn we tevreden met wat we hebben? Wanneer stoppen we met investeren in spullen en kiezen we voor ervaringen?

Meer lezen

Essentiële olie een luxeproduct?

Essentiële olie een luxeproduct?

Laatst noemde iemand tegen mij dat essentiële oliën een luxeproduct is. Maar is dat ook zo? Kun je het ondersteunen van je lichamelijke, geestelijke en spirituele welzijn een luxeproduct noemen? Of is het misschien wel een must voor onze gezondheid? Ik denk dat we onderschatten hoe belangrijk het is in deze maatschappij om lichaam, ziel en geest te ondersteunen met gezonde producten. Producten als essentiële oliën. 

Meer lezen

30 manieren van vernieuwing in je leven

30 manieren van vernieuwing in je leven

Op Paaszondag vieren christenen dat Jezus Christus is opgestaan uit de dood. Dit is zelfs een centraal punt in het christelijk geloof. Maar Pasen is niet alleen een feestdag. Wat gebeurt er als je aan Pasen denkt als een werkwoord? De opstanding wordt dan een spirituele praktijk in je dagelijks leven.

Pasen lijkt een ongeloofwaardig verhaal, want heb jij ooit iemand terug zien komen van de dood? Ik niet! Maar zijn er niet zoveel meer mogelijkheden, dan letterlijke opstanding?  Dingen die we dagelijks om ons heen kunnen zien? Deze Paasdag roept ons op om te leven als mensen die geloven in de opstanding. Als hoopvolle mensen, die leven met passie. Die compassie hebben voor anderen. Die de dood uitdagen. Die anderen en zichzelf vergeven. Die anderen in de community brengen. Die leven-gevend handelen. Die de dood en onnodig lijden bevechten.

Is het niet zo dat, elke keer als we zo handelen, we mensen terugbrengen van de dood? Meer lezen